Magazin

Severini sud oduzeo starateljstvo nad sinom, pevačica najavila borbu do poslednje kapi krvi

Severina
Foto: Printskrin/Youtube

Nakon što je Vrhovni sud u Hrvatskoj poništio presudu Županijskog suda u Splitu i pevačici Severini Vučković u potpunosti oduzeo zajedničko starateljstvo nad sinom Aleksandom, ona se oglasila i najavila “borbu do poslednje kapi krvi”.

Severini je, po odluci Vrhovnog suda ukinuta presuda iz 2021. godine i sada potpuno pravo nad starateljstvo još uvek maloltnog Aleksandra ima samo otac, Milan.

Pevačica se oglasila za hrvatske medije i vidno besna zbog ovakve odluke, najavila “borbu do poslednje kapi krvi”, jer je, kako je izjavila, u jednom periodu bila 20 meseci bez sina, prenosi Telegraf.

– Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog deteta koje nikad nisu videli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sistema, i ja zajedno s njim. Ne da mi se sada da tražim nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više da tražim ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su doneli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja advokatica.

– Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dete, bez kojeg sam bila 20 meseci, nećete se igrat s mojim detetom. S kojim pravom? Moje dete nije vreća krompira s kojim ćete trgovati – izjavila je ona za Večernji list.

Kako je dalje navela, sramota ju je države u kojoj živi i pravosuđa s čije strane je, umesto razumevanja, doživljavala samo golgotu.

– Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovno svoje dete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji deteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade detetu, da ja ne smem da govorim da ne bih nekoga uvredila.

– Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam je sa svojim detetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se sudije štrajkom bore za svoje plate, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dete koje se izjasnilo da želi živeti sa mnom što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani – kazala je pevačica.

Oglasila se Severina: Marijana već godinama i svojom voljom nije deo porodice, već Milanova marioneta

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link