Srbija Vesti

Sestrić Dragiše Binića pred sudom u NS: Podvodio devojke u striptiz klub, imao posebna pravila

predrag-kostic
Foto: Printscreen

U novosadskom Višem sudu juče je odložen nastavak suđenja Predragu Kostiću (39) iz Kruševca, sestriću bivšeg fudbalera Dragiše Binića, i ostalim optuženima – Miroslavu Đ. (50), Emiliji R. (74), Gordani V. (55) i Zoranu D. (56), koji se terete za trgovinu ljudima, jer je postupajući sudija prešao na novu dužnost.

Naredni glavni pretres, kako piše novosadski Dnevnik, zakazan je za 14. novembar i krenuće iz početka pred novim sudijom, kojem će ovaj predmet biti dodeljen.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, podsetimo, podiglo je optužnicu zbog sumnje da su osumnjičeni vrbovali devojke, zloupotrebljavajući njihove teške prilike, da se za njihov račun bave prostitucijom u jednom novosadskom klubu.

Tokom istrage saslušane su devojake, kojima je, u cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac odredio status posebno osetljivog svedoka i one su svoje iskaze dale iz skrinsobe novosadskog Višeg suda.

Kako se saznaje, Miroslav Đ., Emilija R. i Predrag Kostić se od hapšenja nalaze iza rešetaka, dok je Gordana V. puštena iz pritvora 21. aprila. Osim njih četvoro, zbog istog dela, bio je uhapšen i državljanin Crne Gore Zoran D. kojem je pritvor ukinut i on se brani sa slobode.

Kako su mediji ranije pisali, Predrag Kostić, sestrić bivšeg fudbalera Dragiše Binića, optužen je pred novosadskim Višim tužilaštvom da je podvodio devojku. Kostić se sumnjiči za trgovinu ljudima, potvrđeno je za Kurir.

Kostić i ostali se terete da su od marta 2018. do decembra 2021. godine u prostorijama jednog striptiz kluba u Novom Sadu podvodili devojke za novac, tako što su iskorišćavali njihove teške prilike da bi ih primorali da se bave prostitucijom.

– Binićev sestrić sumnjiči se da je u novembru vrbovao devojku za koju je znao da je nezaposlena i da ima dvoje maloletne dece za koju mora da plaća izdržavanje. Navodno, on joj je pretio da će slike njenih seksualnih odnosa poslati porodici ako ne ode da radi u striptiz klubu – reka je ranije Kurirov izvor i dodao:

– Klijentima je naplaćivala 50 evra za pola stata i 100 evra za sat, od kojih je ona dobijala polovinu. Ona je pristala, i dobila ključ od sobe koja je služala za pružanje seksualnih usluga. Dve žene, koje su takođe obuhvaćene optužncom, pratile su koliko je vremena prošlo i kucale na ulazna vrata kada bi termin istekao. Oštećena je navodno, od novca koji je dobijala poštanskim uplatnicama Kostiću svake nedelje slala 50 evra.

Na gotovo identičan način, kako se navodi u optužnici, Binićev sestrić je u decembru prošle godine pronašao još jednu devojku, za koju je znao da je nezaposlena i da nema novca za život i poslao je u Novi Sad da radi u istom striptiz kljubu.

– Ona je pružala seksualne usluge po ceni od 7.000 dinara za sat i 3.500 dinara za pola sata, od kojih je ona dobijala polovinu – navodi se u optužnici.

Kako nezvanično pišu mediji, svi osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnih dela, dok je nekoliko devojaka priznalo da su “radile sobe” kako su u međusobnoj komunikaciji zvali pružanje seksualnih odnosa u striptiz baru.

– Saslušane žene, koje su se bavile prostitucijom, ispričale su da je njihov zadatak bio da sede u separeu do dolaska gostiju u klub. Potom su im prilazile, naručivale koktel ili šampanjac, od koje narudžbine su takođe dobijale procenat, a potom odvodile mušterije koje su želele seks u posebne prostorije. Muškarcima koji nisu želeli odnose, izvodile su striptiz oko šipke, ukoliko su to tražili od njih – objašnjava sagovornik Kurira.

Inače, Predrag Kostić je i ranije privođen. Javnost je za njega čula kada je u januaru 2018. sa njegovog Fejsbuk profila neko uputio pretnje Veljku Ražnatoviću, sinu pevačice Cece i Željka Ražnatovića Arkan

Kostić je tada saslušan u policiji, a za Kurir je izjavio da mu neko podmeće i da Cecu i njenu decu uopšte ne poznaje i da im nikada ne bi pretio.

Kostić je tada potvrdio i da mu je Binić ujak.

Morale da budu dame

Devojke koje su se bavile prostitucijom, na saslušanju na kom imaju status oštećenih, izjavile su da su u posao ušle zbog loše materijalne situacije, kao i da su klijentima uvek govorile umetnička imena.

Navele su da su se zvale Jana, Vanja, Mija, Ana, Maja.

– Ispričale su da su dve žene bile zadužene da vode administraciju, odnosno koliko je klijenata bilo i koliko su novca zaradile. Takođe, navele su da su imale pravila ponašanja – da budu dame i slušaju pažljivo kada klijent govori. Bilo im je strogo zabranjeno da koriste mobilni tokom “posla”, daju broj klijentima ili izlaze sa njima – objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je jedna od njih navela da je kazna za privatni kontakt sa koristnicam njihovih usluga bila 500 evra.

Većina devojaka, kako navodi, ispričala je i da su se slobodno kretale i da im niko nije branio da napuste posao.

Srpska “pevačica” i starleta uhapšena zbog prostitucije

Izvor: Kurir.rs – Dnevnik

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link