Balkan Magazin

Serijski ubica ovaca ‘operiše’ u okolini Pule, a njihove organe veša po drveću

Ovce-serijski-ubica-istra
Izvor: RTL/Screenshot

Serijski ubica ovaca prestravio je meštane hrvatskog sela Šikići, udaljenog desetak minuta od centra Pule, koji proživljavaju pravi horor. Policija prethodna četiri meseca istražuje ko ubija ovce, a njihove organe veša o obližnja stabla.

Prvi leš u septembru prošle godine pronašao je muž Dragice Žufić, a strah ne izaziva samo leš životinje, već dodatnu jezu u celu priču unose obešene životinjske utrobe.

– Kad je dolazio kući rekao bi mi ‘ma gle ženo tamo je, našao sam na stablu obješenu neku utrobu, pa ne znam tko to radi, nije mi jasno’. I tako je to išlo, nakon dva dana, tri, došao je opet kući i rekao ‘ma gle tamo sam u stablu našao neku ovcu, zavezana je s nekim plavim špagom, gore visi sva utroba i onda sam ja rekla ma čekaj, idem ja to poslikati – započela je razgovor za RTL Dragica.

Ona je odmah pozvala nadležne veterinare, inspektore, higijeničare i lovce, koji su rekli da tako nešto još nisu videli.

– Da napomenem da to s lovom i lovstvom nema nikakve veze. Ne znam šta bih rekao na ovaj slučaj. Ovo je zaista čin jedne bolesne osobe – rekao je Željko Župčić, predsednik Lovačkog društva Istra.

Reporteli RTL-a su napomenuli da fotografije koje su videli, zbog uznemiravajućeg sadržaja neće objaviti. No, Dragici brine šta se može kriti iza toga.

– Imam unučad koja isto šetaju sa mnom, prvo nije lepo, kad oni to vide svojim očima to je prestrašno, kao drugo i psi to vuku i zaprljaju se, prenosi se zaraza. Šta je sledeće, mene ili moje pse da tako obesi – istakla je uplašena žena.

Iz policije su rekli da su počeli istragu, a veterinarska inspekcija je objasnila da su tek u septembru registrovali da se incident dogodio i da su zbrinuli lešinu ovce.

Prva teorija koja kruži selom je da neko pokušava da otera komšije, jer su u blizini atraktivna građevinska zemljišta. Druga je da se radi o sumanutom činu bolesne osobe.

Cela situacija je još pod velom misterije i straha.

Izvor: RTL Direkt

Stravičan prizor u Srbobranu, monstrum ubio i obesio mačke na ulične kablove

OGLAS

18 Shares
Share via
Copy link