Magazin

Serijski ubica se pojavio na kvizu na državnoj TV, dok je policija tragala za njim (VIDEO)

ubica na kvizu

Fransoa Verov, bivši policajac koji se pretvorio u serijskog ubicu, šokirao je celokupnu naciju kada se pojavio na francuskom kviz šouu “Tout le monde veut pendre sa place” 2019. godine.

Malo je ko znao da je Verov bio begunac, izbegavajući hapšenje više od 30 godina dok je bio tražen zbog 31 silovanja i ubistava u Parizu tokom 1980-ih. Uprkos ozbiljnosti njegovih zločina, uspeo je da živi navodno normalnim životom u La Grande-Motte na jugu Francuske, sa ženom i decom, čak je postao i lokalni savetnik.

Zlokobna prošlost otkrivena

Verovova zlokobna prošlost je izašla na videlo tek nakon njegovog samoubistva 2021, kada je priznao sve svoje zločine, uključujući silovanje i ubistvo 11-godišnje Sisil Bloh 1986, kao i ubistva tehničara aviona Žila Politija i nemačke asistentkinje Irmgard Miler 1987. Otkriće je šokiralo zajednicu, posebno jer je otkriveno da je Verov učestvovao u kviz šouu dok je bežao od zakona.

Uprkos tome što je bio glavni osumnjičeni tokom mnogih godina, Verov je uspeo da izbegne hapšenje, čak i dok je policija imala skicu koja mu je ličila i sumnje da je počinilac bio bivši policajac.

Njegova sposobnost da se uklopi u društvo i održava fasadu normalnosti decenijama dodala je dodatni sloj kompleksnosti ovom slučaju.

DNK tragovi

Istragom su istražitelji na kraju uspeli da dobiju Verovu DNK i otkrili da se poklapa sa genetičkim profilom pronađenim na nekoliko mesta zločina.

Čak i u smrti, Verovovijeve tajne su bili razotkrivene, osvetljavajući obim njegovih kriminalnih aktivnosti i dubinu njegove prevare.

Poslednji oproštaj

Pre nego što je oduzeo sebi život, Verov je ostavio pisano priznanje svojoj ženi, priznajući svoje zločine i unutrašnji nemir koji ga je odveo putem nasilja.

Njegov nagli i tragičan kraj doneo je osećaj zatvaranja dugogodišnje misterije, ali je takođe ostavio zajednicu u šoku zbog spoznaje da je neko koga su poznavali živeo dvostruki život.

Šokantno TV pojavljivanje

Činjenica da se Verov pojavio na televizijskom kviz šouu dok je bio traženi kriminalac i dalje ostaje šokantan i drzak potez. Njegov ravnodušan stav i opuštena interakcija sa voditeljem i publikom oštro su kontrastirali sa zlokobnim delima koja je počinio, dodajući još jedan sloj neverice već šokantnoj priči.

Saga o Fransoi Verovu služi kao jezivo podsećanje na to koliko dobro skrivene najtamnije tajne mogu biti, i kako mogu vrebati ispod površine najobičnijih života. Njegova priča je jeziv primer kompleksnosti ljudske prirode i sposobnosti za prevare i zlo koje može obitavati čak i u onima koje mislimo da poznajemo.

Izvor: Jutarnji list

‘Ugledni član zajednice’ sprovodio eksperimente nad dečacima – sve je snimao, a deca su nestajala

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link