Magazin Novi Sad

“Odrastao sam u strogom centru Novog Sada i serijski ubica mi je komšija”

novi-sad-ubica
Foto: Ilustracija

Jedan post objavljen na Reddit-u izazvao je veliku pažnju korisnika te plaforme. Tekst sa naslovom “Serijski ubica mi je komšija“ objavio je Novosađanin koji je izneo svoje sumnje da živi pored opako ubice.

„Naslov deluje tabloidno, ali izložiću činjenice bez emotivnog ili senzacionalističkog ili spekulativnog uticaja“, napominje na početku, a njegov post prenosimo vam u celini.

„Odrastao sam u strogom centru Novog Sada, to su salonski stanovi, izuzetno visoki plafoni, kako u stanovima tako i u hodnicima od ulaza do potkrovlja.

Ja sam u tom stanu odrastao, pa sam se odselio kada sam osnovao porodicu. Dok sam živeo u tom stanu iznad nas živi čovek sa majkom, bio je malo je reći čudan, svake nedelje nam je plavio stan, kupao se i puštao je vodu da se preliva i izazivao je poplavu.

Usput se čula glasna klasična muzika. Zvali smo mnogo puta policiju i nadležne, ne sećam se tačno šta se desilo ali to je bilo uvek nastavljeno sa konstantnim poplavama kod nas.

Ali to nije sve od njega, znao je da stoji u hodniku u mraku, kada neko pogotovo noću ulazi u zgradu i ugleda njega kako stoji tako doživi mini srčani udar.

Bio je mali, debeo sa velikim podočnjacima i čudnim pogledom i samo je ćutao. Vremenom smo se navikli na njega, doživiš fras ali ono, nastaviš dalje ubrzanim korakom, tu sam naučio da preskačem po 4 stepenice jednim korakom.

Trenutno mi nije jasno kako je to tako ostalo godinama, najviše kako žene iz zgrade nisu reagovale (ili jesu ali uzaludno).

Pre nego što sam se odselio, znam da mu je mama umrla pod čudnim okolnostima i to je sve do sada.

Tata mi je sada rekao dve nove informacije. Rekao mi je da je on vadio sijalice iz hodnika, to je opravdao tako sto je navodno bio siromašan .

Ovo može da bude tačno, ali da bi izvadio sijalicu sa tog izuzetno visokog plafona potrebne su ti građevinske merdevine, jako visoke, da bi ih kupio ili iznajmio prevazilaze cenu te obične male sijalice.

Pošto često nije bilo svetla u hodniku kada naletiš na njega kako stoji tako u mraku strah se pojačava, odnosno postoji realna šansa da on nije krao sijalice iz materijalnih razloga nego da efekat straha bude jači.

Tata i dalje tvrdi da je krao sijalice zbog ekonomske koristi ali ovo mi nema smisla na više nivoa.

Ako uzmemo profil ličnosti i to što je imao potrebu da stoji i da plaši ljude i da vadi sijalice da bi efekat straha bio jači, deluje da možda imamo posla sa potencijalnim psihopatom .

Drugi slučaj je taj što sam saznao da je imao podstanara koji je iznenada umro u požaru u tom stanu .

Serijski ubica mi je komsija ? from serbia

Imamo činjenice

  • mama mu je umrla u čudnim okolnostima
  • izaziva poplavu na nedeljnom nivou puštajući vodu da se preliva
  • stoji u mraku u hodniku i izaziva strah
  • sijalice u hodnicima nestaju
  • podstanar mu umire u teskim mukama od pozara“, sumirao je reditor iz novog Sada.

Cela priča zaista zvuči poput nekog filma ili serije u kojoj detektiv amater na kraju dokazuje da slučajnost ne postoji, pa su mu mnogi preporučili da napiše knjigu o svom slučaju, mada ima i onih koji misle da treba manje da gleda krimiće.

Ipak, sigurno će se mnogi i zapitati – koliko zapravo znaju o svojim komšijama?

Slavojku komšija bacio u bunar pa joj uzeo stan: Misterija stara 11 godina dobila jeziv epilog

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
16 Shares
Share via
Copy link