Magazin

U ovom vojvođanskom selu njive se prodaju i za milion evra, a komšija može da vam bude Novak Đoković

pavlovci-selo
Foto: Printscreen

Trend preseljenja u velike gradove u Srbiji prisutan je duži niz godina. Istovremeno sela, varošice, salaši i proplanci postali su i više nego popularni kao mesto za odmor i kupovinu zemlje ili nekretnina.

Ukoliko su bliži velikim gradovima, poput Beograda ili Novog Sada tim je vrednost i veća, a jedan od najboljih primera je selo Pavlovci kod Rume gde je cena ara skočila sa nekoliko stotina na preko 2.200 evra, a gde svoje imanje ima i Novak Đoković.

Danas se u Pavlovcima na prodaju nude kuće, parcele, zemljišta i njive. Ponuda u oglasima nije oskudna kao što je to bilo do pre koju godinu, a razlog je dobra i tražnja, ali i cena, piše Blic.

U oglasima se može naći kuća od 140 kvadrata. Cena je 6.453.700 dinara (oko 55.000 evra). U ponudi je i kuća od 250 kvadrata po ceni od 210.000 evra.

Ponuda je mnogo bogatija kada su u pitanju poljoprivredna zemljišta, a cena zemlje ide i daleko preko 2.000 evra i to za onu nadomak Pavlovačkog jezera.

Početkom septembra je u ovoj opštini prodata njiva za neverovatnih milion evra.

“Blic Biznis” je tada pisao da je kupac jedna domaća firma, a prodavac je meštanin. Novi vlasnik tada je pazario zemljište veličine 5,66 hektara, a za hektar je dao 176.000 evra, a zemljište se nalazi odmah do placa Đokovića.

Čini se da bi potencijal ove varošice mnogima ostao nepoznat da Novak nije odlučio da kupi plac baš u ovom mestu i sagradi kuću. Nakon ovog njegovog poteza, mnogi su ovu vojvođansku varošicu sa 6 đaka upravo odabrali za svoju oazu.

I takve odluke napravile su od Pavlovaca varošicu gde je danas na ceni svaki slobodan pedalj zemlje.

Luksuzna eko-naselja na Fruškoj gori, Avali i Kosmaju su novi trend, 10 ari za lagodan život van gradske vreve

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
74 Shares
Share via
Copy link