Magazin Srbija

Selo Parada kod Kuršumlije bez svadbi 40 godina, a onda je došla Maja…

maja-i-goran-selo-parada
Foto: RTS Printscreen/Telegraf

Jedan Goran i jedna Maja upoznali su se, zavoleli i venčali. Rekli bismo neka je sa srećom i bila bi to lepa vest za njihove rođake i prijatelje. Ipak, ovaj brak krije zapravo jednu neverovatnu priču. Maja je prva snajka u kuršumlijskom selu Parada posle dugih 40 godina.

U kuršumlijskom kraju poslednjih godina potpuno je ugašeno sedam sela, a u većini od 92, koliko ih ima u toj opštini, ostalo je uglavnom staračko stanovništvo.

Ipak, u selo Paradu, na samoj administrativnoj liniji sa Kosmetom, posle četiri decenije došla je prva snaja.

Kuršumlijsko selo Parada, pre pola veka imalo je struju, vodu, put i oko 500 stanovnika. Danas u njemu živi samo porodica Ilić.

Verovatnoća da će se oženiti i svoju porodicu osnovati u rodnom selu, za Gorana bila je ravna verovatnoći da osvoji premiju na igri na sreću.

– Nisam se nadao da će to da se desi, da se oženim. Maju sam upoznao tu u Banji. Malo po malo desilo se, uzeli smo se, tu živimo i to je to. Nisam verovao da ću da se oženim. Pre bih sedmicu dobio na loto nego to – kaže Goran Ilić iz Parade.

Maja je u Lukovskoj Banji, gde je bila na odmoru, upoznala Gorana i odlučila da gradski život zameni za seosku sredinu, piše RTS.

– Kragujevac je ipak veliki grad i tamo sam navikla, ali zbog ljubavi sve se može i da se promeni sredina i sve, jednostavno tako sam odlučila, zavolela sam ga – priča Maja Adamović iz Kragujevca.

Majin svekar Miloš nada se da će u porodicu stići i prinova.

– Dobiću unuka ili unuku, pa ću biti još srećniji čovek nego što sam sada – dodaje Miloš.

Ilići veruju da za njih i ostale meštane, zbog blizine Lukovske Banje dolaze bolji dani.

Patrijarh Porfirije je ponovo među narodom, za trpezom sa prosjacima i beskućnicima (FOTO)

Avatar

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

124 Shares
124 Shares
Share via
Copy link