Magazin Srbija

Najugroženije selo u Srbiji će biti izmešteno zbog eksploatacije rudnika kompanije Ziđin

selo-krivelj-bor

Zbor građana u selu Krivelj u opštini Bor, inače najugroženijeg sela u Srbiji zbog eksploatacije rudnikakompanije Ziđin, nije bio pucanj u prazno. Oni su nakon 5 godina neprekidne borbe uspeli od države da izdejstvuju obećanje da će celo selo biti izmeđteno, nakon što su uslovi za život u njemu postali nepodnošljivi.

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Dejan Milijanović rekao je, posle zbora meštana Krivelja, da podržavaju zahtev stanovnika za izmeštanjem celog naselja zbog rudarskih aktivnosti.

– Meštani Krivelja su Ministarstvu izložili svoj zahtev da se izmesti celo selo, a ne samo jedan deo. Sada sa Gradom Borom i kompanijom Ziđin koper radimo na tome da taj problem rešimo na način kojim će biti pre svega zadovoljni meštani Velikog Krivelja – rekao je Milijanović.

– Otvaranjem novog rudnika “Čukaru Peki” rudnik će imati bolju perspektivu da povećava proizvodnju, da zaposli i više ljudi i sve to uz bolje uslove za život i veću zaštitu životne sredine, koju će obezbediti završetak topionice i najviši ekološki standardi koji će se primenjivati u novom rudniku – tvrdi Milijanović.

Istovremeno, borska policija je uhapsila M.K. (21), zbog sumnje da je gradonačelnika Aleksandra Milikića napao tokom zbora građana u selu Krivelj u petak.

Portal Ist Media je preneo da je M.K. osumnjičen za nasilničko ponašanje i biće u ponedeljak priveden u tužilaštvo.

U petak, 31. jula u borskom selu Krivelj održan je zbor meštana povodom najavljenog preseljenja zbog proširenja rudnika kompanije Ziđin Bor Koper.

M.K. je gradonačelnika, dok je razgovarao s predstavnicima Narodne stranke, najpre polio vodom, potom ga gađao flašicom od vode, a na kraju pokušao i da ga udari, što se vidi na snimcima objavljenim na društvenim mrežama.

cialis sicher einkaufen Kineski Ziđin bez dozvole radi i noću i danju, SNS pritišće aktiviste da ćute

729 Shares
729 Shares
Share via
Copy link