Lifestyle Magazin

Vila “Jašara i Pepeljuge”, od kiča na gastarbajterskoj kući bole oči (FOTO)

gastarbajter vila
Foto: Printscreen

Gastarbajteri iz jednog hrvatskog mesta odlučili su da zidaju kuću koja ima sve na pretek – i antiku, i lavove, i trofeje. I kule, i kupole, i sirene, ali nikako da je završe.

Da li je ponestalo ideja, materijala, novca ili se početnički entuzijazam izgubio, ne znamo, ali u komentarima se saznaje da kuća koja se nalazi u malenom hrvatskom gradu Našice, u Osječko-baranjskoj županiji, godinama stoji u nedovršenom stanju i čeka još malo svega da zasija u svom punom kičastom sjaju, piše Blic žena.

Ono što takođe “bode” oči kada je ta vila u pitanju jeste i sama lokacija, jer su pored nje uočljive dve stare, malene kuće, tako da “Zlatokosine kule” štrče ne samo po visini, arhitekturi i brojnim mitskim bićima koje je čuvaju, već po celokpnom stilskom neskladu sa okolinom.

gastarbajter vila
Foto: Printscreen

U komentarima su ljudi bili i više nego inspirisani da daju svoj sud u vezi sa tim neobičnim objektom.

“Znači, daćeš mi dva puta lavove, žene, trofej lige šampiona”, pisao je jedan tviteraš zamišljajući kako je izgledalo naručivanje ukrsnih momenata i životinja od strane vlasnika kada je odlučio da ih “posadi” ispred svog velelepnog zdanja.

Ipak, najveći broj komentara odnosio se na šegu da u tom “dvorcu” žive “Jašar i Pepeljuga”, kao i da sama građevina odiše “prepoznatljivim stilom Arhitektonskog fakulteta u Šiljegovcu donjem”, te da predstavlaj jedan od primera “užasa modernizma”.

A da i mi u Srbiji kišastu gastarbajtersku palatu za trku imamo, skrenuli su neki pažnju u komentarima objasnivši da slično građevinsko čudo postoji na putu Obrenovac – Šabac.

Izvor: Blic žena

U kućama Luj Viton zavese, na ogradama od 15.000€  ‘žive’ lavovi: Zavirite u gastarbajtersko selo (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
110 Shares
110 Shares
Share via
Copy link