Poznati Vesti

Seki Aleksić zabranjeno fotkanje u Botaničkoj bašti – uprava kaže jedno, pevačica drugo

seka-aleksic
Foto: Printscreen

Srpska pevačica Seka Aleksić oglasila se na društvenoj mreži „Iks“ (Twitrer) nakon što je u subotu (8. jun) stigla reakcija iz Botaničke bašte na njene tvrdnje da joj je zabranjeno da se na toj lokaciji fotografiše.

„Botanička bašta je dala smešno saopštenje. Tamo je fotkano toliko brendova u kupaćim kostimima, editorijala takođe u kojima su modeli polugoli i obučeni. Da ne govorimo o spotovima u kojima su takođe modeli u kupaćim kostimima. Tako da, folirajte nekog drugog“, napisala je Seka Aleksić na društvenoj mreži „Iks“.

Samo dan ranije, u izjavi za Nova.rs dr Milorad Vujičić sa Biološkog fakulteta istakao je da je razlog za odbijanje Seke Aleksić to što je u Botaničkoj bašti želela da snimi reklamu za donji veš, a ne njena kritika režima, kao što je ona napisala.

– Botanička bašta je univerzitetska ustanova, deo Biološkog fakulteta. Pretpostavljam da ni vi, da ste na mom mestu, ne bi dozvolili da u Univerzitetskoj Botaničkoj bašti pevačica te kategorije snima gaćice. Ja stvarno ne bih ulazio ni u diskusiju ni u raspravu sa jednom Sekom Aleksić. To mi kao prvo ne dozvoljava moje znanje, drugo moje ime, a treće institucija ispred koje stojim – rekao je on.

– Ona nije jedina odbijena. Imamo princip da pevačice narodne muzike mogu da budu za Trampa, za Vučića, za Tadića, za Kreni-promeni – ali ne mogu pristupiti Botaničkoj bašti da snimaju reklame. Univerzitetska smo ustanova i vrlo biramo. Kao što biramo da ne može Informer da dođe u Botaničku baštu da išta radi.

On je potvrdio da Botanička bašta ima cenovnik, ali da nije moguće snimati bilo kakav sadržaj.

– Botanička bašta ima cenovnik, to je tačno da mi naplaćujemo i imamo cenovnik za određene usluge. Imamo određene vrste reklama, ali zaista reklame sa ukusom. Ali donji veš stvarno ne možemo da dopustimo da se u Botaničkoj bašti promoviše – zaključio je Milorad Vujičić.

Dan ranije, Seka Aleksić je na „Iksu“ tvrdila da joj je fotografisanje zabranjeno zbog političkih stavova.

– Botanička bašta je odbila jednu kampanju za fotkanje. Iako se tamo snima i fotka ko god želi (oni to naplaćuju), kada su čuli da je u pitanju Seka Aleksić sa vremenskom prognozom, saopštili su da baš tada imaju zaprašivanje biljaka, iako apsolutno sezona nije za to (znam kada se to radi jer mi je najbolji drug u tome doktor), počela je ona i dodala:

– Onda me pozvala jedna drugarica da mi kaže da bih sigurno dobila sve, ali problem su moji tvitovi. Rekla sam da meni ne treba ništa. Bogu hvala, imam dovoljno, što i njima želim, a to, pre svega, dostojanstvo.

Izvor: N1

Pevačica Seka Aleksić udomila psa, pa za “nagradu” zaradila krivičnu prijavu

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link