kako-prebroditi-prvi-dan-na-poslu
Magazin

Saznali smo zašto žene idu zajedno u toalet

Večna misterija bi mogla konačno da bude rešena. I ne, ne mislimo na one jednostavne odgovore, kao što su popravljanje šminke, tračarenje ili nešto slično, već na analitičke razloge zašto žene idu u toalet zajedno. Ne, ja nisam jedna od onih koje idu u društvu, jer mi je prilično okej da idem sama. Ali neizbežno je nekada, negde postati deo „grupe za toalet“. Sve je počelo još u ranom detinjstvu, kada smo brat, sestra i ja išli zajedno u toalet sa mamom. Tek kada je on bio dovoljno zreo da sam obavi nuždu, a da se pri tome ne izgubi, puštala bi ga samog. To međutim nije bio slučaj sa mojom sestrom i sa mnom. Nikada nismo mogle da idemo same u toalet. Uvek nam se savetovalo da idemo zajedno, bez obzira na to gde smo.

A onda je to postalo sasvim normalno i nisam mogla da zamislim da idem bez nje u toalet, čak i kad sam napunila 16 godina. Ali u čemu je stvar? To je oduvek bilo preporučljivo iz mera predostrožnosti, kako nas ne bi neko kidnapovao ili silovao. Sećam se roditelja koji su nam govorili: „Pazi na sestru i na sebe, ne odvajaj se od nje nigde“. To su govorili kada smo imale devet godina. A onda i deset, a onda je to ostalo i danas. Ucrtano u memoriji da pazimo jedna na drugu. Uvek.

Zašto to nisu govorili bratu? Jednostavno je. Njega niko ne bi napao, a čak i da se to desi, on je muško, snaći će se. Mi smo pak bile devojčice, a danas mi žene uvek treba da budemo na oprezu, ako nekom manijaku padne na pamet da nas sledi u toalet. Možda deluje nepotrebno, ali u mom slučaju pokazalo se kao pametan savet, jer nam se čak dva puta desilo da nas slede muškarci. Prvi put to je bilo sa 12 godina, kada se odjednom pojavio nepoznati muškarac u ženskom toaletu, ali sam uhvatila čvrsto sestru za ruku i pobegla. Drugi put je to bilo u gradskoj biblioteci gde nas je muškarac sledio među knjigama. Bila sam spokojna što je neko sa mnom tu.

kafa-smanjuje-rizik-od-depresije

Desila mi se situacija u kojoj mi je na zabavi prišla devojka i zamolila me da idem sa njom u toalet, jer je htela da izbegne momka sa kojim je izašla to veče. Nije znala na koji način da ode od njega pa je htela da neko ode sa njom do toaleta, nakon čega je otišla kući. Muškarac naravno nije ni primetio da se nešto čudno dešava, jer je već opšte poznato da žene idu zajedno u toalet.

Idu da bi tračale. Popravile šminku, odeću i kompletan izgled. Ali pre svega one idu zajedno da bi ostale bezbedne, jer je bezbednost u broju ljudi koji su sa vama. A toalet nije sigurno mesto. Tako su nas učili, tako je i ostalo. Međutim, toalet je vremenom postao glavno mesto okupljanja, ali i izvor zabave. Ujedno je i deo strateškog plana za beg od lošeg dejta ili dosadnog društva. Normalno je da učimo svoje ćerke da ne idu same u toalet, jer svašta se tamo može desiti. Praktično je i gotovo neophodno da neko ide sa vama.

A danas naročito i za što bolje fotografije u toaletu.

Čuvajte se ovih grešaka na društvenim mrežama

lolamagazin

Luftika
Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow