Lifestyle Magazin

Pravi muškarci sanjaju, plaču, padaju, ustaju, a iznad svega vole i poštuju žene

majka-sin

Saveti majke možda su najdragoceniji koje muškarac može da dobije. Pogotovo kada je reč o odnosu prema životu i ženama. Možda u ovom tekstu i vi pronađete deo sebe.

Sine, igrao si se danas mnogo. Trčao si, padao, gulio kolena, plakao, ustajao, smejao se, rukavom brisao znoj sa čela i sve to radio iznova.

Sada dođi, stresi tu prašinu sa sebe, pomeri malo tu kapu u stranu, tek toliko da ti vidim oči i sedi pored mene. Reći ću ti šta u njima vidim.

Vidim nebo, vidim zvezde, vidim more i talase, vidim budućnost. Vidim da si isto tako srećan kao što si danas bio, pa zapinješ, padaš, valjaš se u prašini, tužan si, onda plačeš …

Osećaš i kako te peče rana od pada, ali ne želiš da zaustaviš igru i zato juriš dalje. I dopada ti se to što ne staješ, jer se sebi činiš još većim junakom.

Ko su deca koja nemaju alergije i nikada nisu bolesna

Onda vidiš da pobeđuješ, pa si opet srećan. Ti zapinješ još hiljadama puta, ali uvek ustaješ, ideš dalje i dostižeš više.

Sa uvek istim sjajem u oku, i kada si na zemlji i kada si gore.

I ne obraćaj previše pažnju na tu prašinu što ti je ostala na licu. Neka stoji kao dokaz da si se iz nje izdigao.

Dozvoli joj da ti zaprlja obraze, košulju i da ti posivi cipele, ali nikada ne daj da ti zaprlja dušu, iskrivi osmeh i izopači snove. Jer snovi su važni.

Važno je šta sanjaš.

Hoćeš li sanjati kako dotičeš zvezde, ploviš morima, osvajaš prostranstva, nečije osmehe i osećanja ili ćeš sanjati skupa kola i gomilu para?

Ja ti novac želim na javi, ali nemoj njime prljati snove. Snovi o novcu se brzo potroše, a ti ne želiš da budeš čovek bez snova.

I čuvaj svoje snove, ako su pravi. Nemoj ih deliti, neka budu samo tvoji i ničiji više. Kad se probudiš ponekad, samo mi namigni i pusti da nagađam gde si sve bio.

Tvoje oči mi kažu i da ćeš biti dobar dečko, kao i sada, pomalo stidljiv. Znam šta ćeš mi reći – danas se niko ničega ne stidi.

A ti se ne daj zaraziti time. Pusti da ti obrazi porumene, kolena zadrhte i dlanovi se oznoje. I pokaži da ti je stalo…

Da ti je barem malo stalo šta će reći devojčica koja ti se baš sviđa i šta će misliti neko ko ti se učini važnim. Nije moguće da važnih neće biti.

Onih koji puštaju zmajeve bez vetra i gospodare nemirnim morima. I nije moguće da ti zbog nijedne devojčice neće zaklecati kolena i zatreperiti srce, jer ćeš baš sa njom i ni sa jednom drugom, poželeti da deliš sladoled.

Oni će ti takvi, ostaviti trag na srcu i iskrojiti uspomene.

Gledaj ih tamo gde i ja tebe sad gledam i ponekad se ozbiljno postidi pred njima. Brineš se kako će stid u tuđim očima izgledati? Ako su stvarno velike, izgledaćeš i ti velik u njima.

Sada idi, imaš još malo vremena, uskoro će mrak.

Zdravo sine. Vratio si se kući. Ovo je tvoja sestra. Devojčica, sutra mama, žena.

Jednog dana, imaćeš i ti svoju. Njena snaga će biti ogromna. I nemoj da te ona plaši. Nikada se nemoj boriti protiv te snage, jer ćeš izgubiti.

Izgubićeš zadovoljnu ženu, a ja ti samo takvu želim.

Ti si muško. I tvoja uloga je velika. Budi jak oslonac, podrška, budi dobar sagovornik i još bolji prijatelj, budi zaštitnik i budi hrabar.

Uvek hrabriji od nje. Ali ako ikada na bilo koji način pokušaš da dokažeš svoju muškost, znaj da si je izgubio.

I ako je nikada ne budeš dokazivao tek onda ćeš biti pravi muškarac. Za nju. Za tvoju ženu. A ja? Ja znam da ti to jesi.

Jer pravi muškarci imaju sjaj u oku. Oni se stide, sanjaju, padaju, plaču, ustaju, idu dalje… a iznad svega vole i poštuju žene.

Napravio si sebi večeru!? Bravo sine! Sada, laku noć!

Dobar otac nije onaj koji zarađuje puno novca, već onaj koji ne napušta svoju porodicu

Izvor: zolerina.com

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


330 Shares
330 Shares
Share via
Copy link