Lifestyle Magazin

Bračna savetnica ovih 6 stvari ni u ludilu ne govori svom suprugu

ljubav-horoskop

Iako je sertifikovani terapeut i bračna savetnica, Chanel Dukan, suosnivačica Healthy Minds NYC se u svakodnevnom životu sreće istim sa bračnim teškoćama kao i svi mi.

Zato su njeni saveti više nego korisni, posebno kada otkriva šta baš nikada ne govori svom suprugu. I objašnjava zašto.

1. Nikada ne pereš sudove

Tajna kako naterati svog supruga da učini ono što želite je izbegavanje reči „uvek“ i „nikada“. Ove reči su čista generalizacija i odbacuju svaki napor koji je druga osoba uložila. Umesto toga, izgovorite rečenice koje će pokazati kako se vi osećate i što biste želeli.

Na primer: Volela bih da mi više pomažeš s pranjem suđa. Tako se on neće osećati napadnuto a vi ćete biti usmereni na ponašanje kome se nadate.

svadja

2. Lenj si

Čim se moj muž vrati kući s posla, baci svoju radnu odeću kraj ulaznih vrata. Izluđuje me gledanje odbačenih cipela i košulja kako se gomilaju po dnevnoj sobi. Iako sam ga sto puta zamolila da pokupi svoju prljavu odeću, pazim da njegovu naviku nikada ne pripišem karakternoj mani.

Kada negativno procenjujemo partnerov karakter izvan trenutnih grešaka, ulazimo u opasnu zonu prezira.

3. Ti si kriv za sve

Kada vremena postanu teška ili kada se osećamo loše, lako je poželeti prebaciti krivicu na nekog drugog. No, ozdravljenje odnosa počinje kada preuzmemo odgovornost za bilo koji deo, veliki ili mali, kojim smo lično doprineli problemu.

Recimo, kasnili ste, zbog čega je on požurio, a kasnije i zaboravio karte za koncert. Kada nismo voljni priznati da druga osoba nije u potpunosti odgovorna za sukob, kočimo pomirenje.

svadja

4. Možda bi trebalo da se razvedemo

Brak može biti izazovan i ima dana kada se više čini kao posao nego zadovoljstvo. Ali koliko god teško bilo, pazim da nikad ne spomenem reč razvod. Onog dana kad smo rekli „da“, obavezali smo se da ćemo prebroditi svaku oluju zajedno.

Korišćenje reči „razvod“ stvara pukotinu u sigurnim temeljima našeg braka. Moj muž mora znati da ću ga izabrati i kada stvari nisu ružičaste i da ćemo se zajedno boriti za budućnost.

5. Pa, glupo je što se tako osećaš

Najveći dar koji možemo dati drugom ljudskom biću je dar empatije. To je kada izađemo iz vlastitih sebičnih odgovora ili potreba i pokušamo razumeti što bi moglo uzrokovati da se neko drugi oseća onako kako se oseća. Nikada ne želim da se emocije mog muža odbace.

Čak i kad se ne slažem s njegovim osećajima, pokušavam poštovati odakle dolaze i svoju frustraciju pretvoriti u znatiželju da shvatim kako mogu ostati u našem timu.

6. Ja više zarađujem, pa je moja karijera važnija

par-svadja

Vrednost pojedinca nije vezana uz profesiju ili prihod. Lako je osetiti da onaj ko kući donese najveću platu ima najveći uticaj. Međutim, postoji mnogo načina da doprinesete domaćinstvu. Moj suprug i ja znamo da svako od nas ima jedinstvenu svrhu.

Poštujemo oba naša doprinosa našem životnom stilu i zajednički ulažemo u naše individualne ambicije, bez obzira na novčani povrat za svaki. Na taj smo način jedno drugom vrednost u postizanju životnih ciljeva, a ne suparnici.

Slažete li se?

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Tajna srećnog života krije se u savetima čuvenog filozofa Gurđijeva svojoj ćerki

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

96 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap