Magazin Srbija

Sav jad života i rada u Srbiji: Građevinci vežbaju aplauz za Vučića i Lončara

aplauz-za-vucica

Bukvalno sva radnička muka u naprednjačkoj Srbiji može se videti u jednom pretužnom videu koji je osvanuo na Internetu. Naime, na kraju motivacionog govora kojim jedan muškarac obaveštava radnike na gradilištu novog Kliničkog centra da će ih na radnom mestu posetiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, radnici su bili primorani i da uvežbaju aplauz za Vučića.

Poređani u nizu, radnici su slušali govor i hvalospeve muškarca, koji im je objašnjavao kakve sjajne državnike imamo, a zatim su po naredbi radnici morali da vežbaju aplauz. Nemajući kuda da pobegnu od ovog ponižavanja i bahatosti, uradili jedino što su mogli – aplaudirali su.

– Pravimo ovaj klinički centar koji će biti među najboljih pet na svetu! Ne u Srbiji, ne na Balkanu, ne u nekoj Evropi, u svetu! Spasao je ministar Zlatibor Lončar državno zdravstvo! Kada je prethodni režim vladao, on je već počeo da daje dozvole za rad medicinskim fakultetima nekim državama tipa Jevrejima, ili kako se već zovu, Izraelcima. Šta bi bilo od nas da su oni došli? Pa ništa, umrli bi od kovida i raznih gluposti – vikao je narebodavac aplauza, zaključujući da je samo hteo da objasni kakve državnike imamo.

Zatim je objašnjavao protokol kada Vučić i Lončar dođu u posetu, a radnike pored aplauza naučio da uskliknu i “živela Srbija”.

Vučić i Lončar obišli radove

Danas oko 11 sati delegacija u kojoj su se nalazili Vučić i Lončar obišla je radove, a dočekani su uvežbanim aplauzom.

– Ponosan sam na to koliko je urađeno, prva faza bi trebala da bude gotova za nepuna 4 meseca. Za ovo živite, radite, nalazite novac, da naši građani mogu da imaju najbolju negu, najbolju zaštitu. Nismo ovako ulagali 50 – 60 godina. Zadovoljan sam što ćemo imati preko 900 kreveta intenzivne i poluintenzivne nege, svuda su razvedeni gasovi, nabolja oprema, ovo će ljudi već od nove godine moći da koriste. Od urgentnog centra preko dnevne bolnice. Razgovarali smo i o izgradnji nove onkološke bolnice, treba još da se dogovorimo oko toga- naglasio je predsednik.

Vučić se obratio i radnicima i zahvalio im što se muče po vrućini.

– Ovo izgleda nestvarno, želim vam da završite do decembra. Mnogo vam hvala na trudu i energiji. Hvala vam što se mučite ovde. Izgledaće kao svemirski brod za srpske prilike – rekao je predsednik Srbije građevincima koji su prethodno po direktivi uvežbavali aplauz za njega.

Radnici Geoksa očajni traže otpremnine: Sve je laž! Zašto Vučić nije ništa uradio ako je 2 meseca sve znao?

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • ovakvi poltroni ne vole ni majku .ovo sigurno radi jer se napunio nelegalno kao brod pa sad brani to na ovaj nacin

9K Shares
9K Shares
Share via
Copy link