Ljubimci Magazin

Saša je veliki car, a to mogu da vam potvrde i 1000 pasa koje je do sada spasio

Ljudi velikog srca i dalje postoje, a najbolji dokaz za to je Saša Pešić iz Niša. Ovaj divni čovek vodi sklonište “Sasha’s Shelter” u kojem je do sada utočište pronašlo 1200 pasa.

Njegova priča zainteresovala je i svetske medije pa je portal Bored Panda objavio tekst o njemu i njegovoj ljubavi prema životinjama. Saznajte još kako je Saša spasio preko 1000 pasa!

Sve je započelo još 2008. godine kad se Saša nakon dugog radnog dana vraćao svojoj kući u Nišu i slučajno naletio na četiri napuštena štenca. Danas u skloništu ima oko 800 pasa, a 400 njih je kroz godine uspeo da udomi, piše Index.

Gepostet von Sasha's Shelter am Mittwoch, 25. September 2019

U počecima nije imao novčanih sredstava za brigu o psima, ali ga to nije sprečilo da uz pomoć šest volontera otvori azil.

“Ovde je problem u sistemu i institucijama koje bi trebale da se brinu o tome. Vlast je korumpirana i loša i više odmaže nego što pomaže. Drugi problem je u neodgovornosti vlasnika koji ostavljaju svoje pse po ulicama. Svakakve razloge izmišljaju, od ‘imam dete i ne mogu da se brinem za psa’ do ‘ne treba mi više’ “, kaže Saša za Bored Pandu.

It takes around $9000 to feed 750 dogs per month. Not to mention other costs like: workers, vet, infrastructure – which…

Gepostet von Sasha's Shelter am Dienstag, 29. Oktober 2019

Sašin azil se danas u potpunosti finansira iz donacija dobrih ljudi.

“Ne primam nikakvu pomoć od vlade, a neki veterinari mi naplaćuju više od njihovih redovnih cena jer misle da imam dosta novca od donacija. Iz svog džepa i donacija pokrivam lečenja i sve ostalo što im je potrebno”, ispričao je.

This is a legit photo from Sasha's Shelter ❤️? Love to all the supporters, sponsors and lovely Patrons! You are making…

Gepostet von Sasha's Shelter am Dienstag, 5. November 2019

Iako je tokom ovih godina nailazio na mnoge probleme, Sašina ljubav prema napuštenim životinjama bila je jača od svih prepreka.

“Ovim psima treba samo malo ljubavi, hrane i pažnje. Mnogi dolaze u sklonište tužni i prestrašeni, ali s vremenom im se vrati sreća u život”, kaže Saša s ponosom.

Yes puppy, you are safe now ! but you will have to share your life with more than 700 others. Will do our very best to…

Gepostet von Sasha's Shelter am Samstag, 7. September 2019

Sećaš li se Džekija? Jeo je šta mu daš, znao je štošta i voleo te najviše na svetu

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
73 Shares
Share via
Copy link