Magazin

Sara je otišla u Nemačku da živi, sada neće da izađe iz kuće: Prljavi su na ulici, to je raspad sistema!

sara-luzar-smajic
Foto: Instragram

Hrvatska MMA borkinja Sara Luzar Smajić u Podkastu Inkubator otkrila je da joj se život u Nemačkoj ne sviđa, iako u ovoj zemlji gradi karijeru.

Luzar Smajić (26) je rođena u Zagrebu odakle je preselila u Dizeldorf kako bi nastavila graditi borilačku karijeru. Tu je put nastavila trenirajući na UFD-u (University of Fighting).

Ipak, gostujući u Podkastu Inkubator dala je prilično neprimerenu izjavu kritikujući stil života u Nemačkoj, ali i veliki broj izbeglica, prenosi Blic.

– Nemačku kao državu za život mrzim iz dna duše. Odvratan je Dizeldorf, zahvalna sam na tome što imam priliku biti tamo, ali grad kao grad je odvratan. Da nije UFD-a, ne bih živela tamo. Koliko god se čini da je Nemačka uređena država, kada uđeš unutra, to je raspad sistema. Prljavi su na ulici, tolika je razlika po kvartovima u gradu – rekla je Smajić.

Ova borkinja je u emisiji poručila da joj se mnogo više sviđa njen Zagreb te da joj nedostaje. Ipak, dvorana se nalazi pored stana u kojem živi u Dizeldorfu, pa je to olakšavajuća okolnost.

– To mi je super, ali dalje nikad ne izlazim sama. Sve je puno Arapa, Turaka, izbeglica koji su došli tamo, a ako si već došao tamo, zašto tražiš pomoć i ponašaš se kako se ponašaš. To je uveče kao zoološki vrt – zaključila je 26-godišnja Zagrepčanka.

Mnogi su osudili ovu njenu neprimerenu izjavu i podsetili je da je i ona sama izbeglica koja je privremeno u Nemačkoj kao i da takav način govora o drugim ljudima nije primeren, posebno ne za mladu sportistkinju.

Dušica je otišla da radi kao dadilja kod Srba u Nemačkoj, vratila se slomljena i u suzama

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • o.O ˝Borkinja˝…o Neptune…autorKa članka je nanela više ˝oštećenja˝ jeziku kojim piše nego što ova borkinja uspe u MMA ringu.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
84 Shares
Share via
Copy link