Srbija Vesti

Žučna rasprava i koškanje na sednici Skupštine o Kosovu: “Izdaja, izdaja”, “Ne damo Kosovo” (VIDEO)

skupština koškanje
Foto: Printscreen

Žučna rasprava, a potom i koškanje glavna je slika sednice o Kosovu u Skupštini Srbije. Deo opozicije sukobio se sa poslanicima vladajuće koalicije, a koškanje je počelo u trenutku kada je predsednik Aleksandar Vučić odgovarao poslaniku Dveri, Ivanu Kostiću.

Poslanici Novog DSS-a i Narodne stranke ustali su, a ispred njih su stali poslanici Srpske napredne stranke, kada je počelo gurkanje. Oni su uz povike “Izdaja, izdaja!”, “Ne damo Kosovo!” i “Ua, ua!”, prekinuli govor predsednika Srbije.

– Vi ste Kosovo dali! Mi branimo Kosovo od takvih kao što ste vi! Sram vas bilo lažovi jedni!, povikao je predsednik sa govornice.

Vučić je optužio opoziciju da je najviše aplaudirala na pominjanje imena bivšeg predsednika Srbije, Vojislava Koštunice, i počeo da čita imena Albanaca koji su u njegovo vreme pušteni iz zatvora, piše 021.rs.

Predsednik Skupštine, Vladimir Orlić, optužio je lidera novog DSS Miloša Jovanovića da je hteo fizički da napadne Vučića, a nekoliko puta je pozvao poslanike Narodne stranke, Nove DSS, Dveri i Zavetnika da se vrate na svoja mesta, dok poslanike SNS-a nije opominjao.

Posle nekoliko minuta Vučić je nastavio da govori i da poziva Srbe s Kosova da čuju kako opoziciji nije stalo do njih, dok su opozicionari nastavili da izvikuju parole o izdaji.

Vučić ih je nekoliko puta nazvao kukavicama i huliganima, i dodao da je sreća što “takve kukavice ne vode Srbiju”.

Poslanike Miloša Jovanovića, Borislava Novakovića i Boška Obradovića nazvao je lopovima i izneo niz uvreda na njihov račun.

Paralelno s Vučićem i Orlić je dobacivao s mesta predsedavajućeg, tako da se nije moglo dobro čuti šta ko govori.

U jednom trenutku ton prenosa bio je isključen čak i za novinare koji izveštavaju iz Doma Narodne Skupštine.

Incidentu je prethodio govor lidera Dveri Boška Obradovića koji je pozvao na odbijanje francusko-nemačkog plana da time, kako je naveo, “spreče predsednika da izda Srbiju”.

Izvor: 021.rs

Rešenje Ive Andrića za Kosovo: “Arbanaše muslimane iseliti u Tursku, Albaniju podeliti”

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
66 Shares
Share via
Copy link