Magazin Vesti

Gangula definitvno gasi stranku i prelazi kod Vučića, sa sobom vodi i kerove

sapic-utisak-nedelje
Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Srpski patriotski savez (SPAS) Aleksandra Šapića doneo je odluku o prestanku rada te stranke zbog ujedinjenja sa Srpskom naprednom strankom, potvrđeno je za Danas iz političke organizacije čiji je lider Šapić.

Iako se spekulisalo da će se Šapić, „utopiti“ u SNS mimo zakonskih procedura koje podrazumevaju da se održi sednica Glavnog odbora SPAS-a a potom i skuptina te stranke, kako je juče objavio portal Direktno.rs, iz SPAS-a za Danas demantuju ove navode.

Iz ove stranke rekli su da je Skupština stranke održana tokom vikenda za nama, mada o tome do sada nije bilo informacija u medijima.

– Predsedništvo Srpskog patriotskog saveza na sednici održanoj u petak prošle nedelje predložilo je prestanak rada stranke i predlog uputilo na Glavni odbor. Glavni odbor je usvojio predlog o prestanku rada stranke i Skupštini predložio da ga usvoji. Skupština, koja je održana u nedelju 23. maja, donela je odluku o prestanku rada stranke zbog ujedinjenja sa SNS-om – prenosi danas izjavu neimenovanog izvora iz SPAS-a.

Dogovor o sjedninjenju dve političke organizacije objavljen je početkom maja nakon sednice Predsedništva SNS, kada je predsednik te stranke i Srbije Aleksandar Vučić saopštio novinarima da je SNS jednoglasno prihvatio njegov predlog da se Šapiću i članovima SPAS-a uputi poziv za uključenje u vladajuću stranku.

Šapić je potom izjavio da je siguran da će „doći do dogovora“ kao i da će uputiti predlog organima svoje stranke na izjašnjavanje do kraja maja.

U subotu 29. maja održaće se i sednica Glavnog odbora SNS na kojoj bi, prema ovoj odluci SPAS-a, mogli da učestvuju i novo priključeni članovi Šapićeve stranke, a jedna od važnih tema biće i promena kadrova u Beogradskom odboru SNS gde bi Šapićevi ljudi mogli da dobiju značajnija mesta.

Predsednik Srbije i Srpska napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će na sednici Glavnog odbora te stranke u subotu biti reči o ujedinjenu sa strankom Aleksandra Šapića, Srpskim patriotiskim savezom, ali i problemima unutar stranke.

Gangulin tvit o političarima bez dece je najbolji dokaz o štetnosti hlora na mozak

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

94 Shares
Share via
Copy link