Magazin Srbija

Šapčanki spremačica ukrala 30.000€, policija 2 meseca ne može da joj vrati novac zbog grubog propusta

Rada Dabić
Foto: Rada Dabić FB

Rada Dabić je Šapčanka koju je opljačkala kućna pomoćnica.

Dva meseca nakon što je ostala bez više od 30.000 evra rasvetljavanje drske krađe nikako da se makne sa početka.

– Policiji sam samo dala iskaz nakon što sam pokradena i oni su korektno obavili istragu i posle tri-četiri dana nju su pronašli i uhapsili. Saslušana je, priznala da je novac ukrala i puštena da se slobodno šeta. Novac niko ne traži, a možda bi odmah bio pronađen da je obavljen pretres njene kuće ili da je zadržana u pritvoru – ogorčena je Rada, piše Telegraf.

Ona je tek nedavno dobila poziv iz tužilaštva gde će se pojaviti da ponovo ispriča svoju verziju događaja, ali će poneti i papire kojima će da dokaže poreklo velike sume novca. Kaže da je sporost državnih institucija obeshrabruje svakim danom sve više, a naročito kada pomisli da će svoj novac povratiti tek posle sudskog postupka koji može dugo da traje.

– Iako je priznala da je ukrala novac, ona se sve vreme slobodno šeta i troši moje pare. Dobila je na vremenu i mogla je da ga sakrije, a verovatno će je u međuvremenu naučiti kako da se brani. Ona sad može da tvrdi je bilo manje novca, može da kaže da je uzela 10.000 ili svega 500 evra – dodaje Rada.

Ugledna Šapčanka, koja je vlasnik vrtića u ovom gradu, pod velikim je pritiskom uvek kada šeta gradom i kada je prijatelji koje sretne upitaju za njen slučaj i sa nevericom komentarišu što je kradljivica na slobodi.

– Angažovala sam je za spremanje kuće po preporuci prijatelja. Nas dve smo bile u korektnim odnosima. I kafu smo popile zajedno tog dana kada je ukrala novac. Očigledno je drsko i bezborazno sve isplanirala jer je znala da putujem na odmor. U pričama se klela u svoje poštenje, pa sam u najmanju ruku nakon priznanja očekivala da se pojavi, objasni zašto je uzela novac, pokaje se, izvini i ponudi da novac vrati – nastavlja ona.

Prema policijskom saopštenju S.E. je osumnjičena za tešku krađu 30.600 evra i 26.000 dinara. Sav novac se nalazio u ormanu u torbici i svežnju koji je bio sakriven u dubini. Kada je pre polaska na more prebrojavala novac u torbici i shvatila da nedostaje izvesna suma evra i dinara iz originalnog bančinog paketića, Rada je zavukla ruku dublje u ormar gde je sakrila 30.000 evra kojima je trebalo da isplati stan koji je kaparisala. Tada je shvatila da je pokradena i samo što se nije onesvestila. Ostala je prisebna u toj meri da odmah okrene broj telefona policijske stanice.

Iskustva spremačica beogradskih stanova: Žene i bogati su mnogo aljkaviji

oznake
script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
19 Shares
Share via
Copy link