Magazin Srbija

Provlačili se kroz žbunje da bi slikali tela momaka stradalih u nesreći kod Novog Pazara

nesreca novi pazar
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Teška saobraćajna nezgoda koja se sinoć dogodila kod Novog Pazara i u kojoj su život izgubila četiri momka iz obližnjeg naselja Lukare šokirala je domaću javnost. Osim četiri pogibije, u sinoćnjoj saobraćajci teško su povređeni trudnica i njen suprug.

Pored činjenice da su izgubljena četiri mlada života, javnost je uznemirena i podatkom da su meštani, ali i ljudi koji su se našli na mestu nesreće, fotografisali zgnječena tela u automobilima i te fotografije delili na društvenim mrežama.

Tako su neke od tih fotografija završile na pojedinim lokalnim, ali i portalima širom zemlje.

Naime, policija koja je obezbeđivala mesto uviđaja trakama je zagradila deo puta na kojem se desila nesreća, ali nesavesni građani su preko okolnih livada i rastinja došli do same nesreće, ne bi li fotografisali i snimali ovu nesreću.

– Lukare se treslo od smeha, smejali smo se u lokalnoj kafečajnici, kada se zatvorio lokal zbog kovid mera, momci su otišli da se provozaju i eto, ubrzo zatim, Lukare se našlo u vriski i plaču. Ono što me još više boli, jeste i to da je neko prišao i slikao naše preminule drugove zarad lajkova i rasta na društvenim mrežama – rekao je za portal Nova jedan od drugova poginulih mladića iz Novog Pazara.

Apel građanima da prestanu sa deljenjem fotografija i video snimaka ubrzo se proširio društvenim mrežama, a apelovali su verski autoriteti iz ovog grada, novinari i istaknuti novopazarski aktivisti.

Danas je na teritoriji grada Novog Pazara proglašen Dan žalosti, pa je tako i današnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića skraćena, tako da će Predsednik Vučić prema utvrđenom protokolu posetiti samo Opštu bolnicu Novi Pazar, dok je obilazak OŠ „Desanka Maksimović“ i polaganje kamenja temeljca za rekonstrukciju iste otkazan.

Novi Pazar zavijen u crno, ovo su 4 mladića koji su poginuli u stravičnoj nesreći 

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

80 Shares
Share via
Copy link