Magazin Svet

U ovom delu SAD incest se smatra normalnom pojavom, posledice su jezive (VIDEO)

vitakeri
Printscreen

U Zapadnoj Virdžiniji incest se već vekovima i decenijama smatra potpuno normalnom pojavom. Posledice su očigledne, ali se ova morbidna praksa još uvek nije iskorenila.

Bilo je to 2020. godine kada je Mark Lait objavio dokumentarni video o porodici Vitaker. Ovaj video bio je jedan od najgledanijih, sa preko 25 miliona pregleda, a ljudi nisu mogli prestati da se zgražavaju nad činjenicom šta se desi kada se venčaju i “razmnože” bliski srodnici.

Porodicu Vitaker čine Lorejn, Rai i Timi, ali i desetak drugih srodnika, i svi oni pate od nedijagnostikovanog mentalnog stanja. Oni žive u izuzetno lošim uslovima i jedva sastavljaju kralj sa krajem.

– Ne mogu da dokažem da su roditelji braće i sestara Vitaker bili u bliskom srodstvu, ali pošto se to u ovom delu zemlje često dešavalo, mogu samo da kažem da je verovatno genetsko srodstvo oca i majke odgovorno za mentalne i fizičke abnormalnosti viđen kod Lorejn, Fredija, Reja i Timija – rekao je autor ovog videa koji se suočio sa besom stanovnika grada Od u kojem živi pomenuta porodica.

Veći rizik obolevanja

Mnogi izveštaji otkrivaju kako potomci genetskih srodnika pate od smanjenih kognitivnih poteškoća, poremećaja funkcije pluća, srčanih bolesti i drugih oboljenja.

Deca začeta od genetskih srodnika u većem su riziku da obole od raznih gentskih poremećaja.

Ovaj video je pokrenuo lavinu upravo zbog toga što je venčavanje genetskih srodnika u ovom delu Amerike, tačnije u Zapadnoj Virdžiniji skoro pa paravilo. Naime, upravo je cela zajednica “skočila” na snimatelja braneći mu da napravi dokumentarni film o pomenutoj porodici.

vitaker
Printscreen

Efekti inbridinga

Inbriding (parenje u srodstvu) je parenje organizama koji su blisko povezani po poreklu. Mešanjem DNK dolazi do “velike natalne stope smrti, smrti u detinjstvu, pogotovo ako je par koji je dobio dete blisko povezan genetski,” kaže studija iz 2011. godine.

Naučna ispitivanja su dokazala da inbriding stvara potomstvo sa velikim rizikom od urođenih mana i genetskih bolesti.

Autor ovog videa, Mark tvrdi da porodicu Vitaker čuva naoružan komšiluk i da im se teško može prići. Niko ne zna odakle dolazi ova porodica, ni ko su im roditelji.

Niko iz porodice Vitikar nikad nije hteo da prizna ko su im roditelji. Čak ni kad su upitani kako je bilo biti dete i ko ih je čuvao.

Onaj momenat kada je Mark objavio video, on je postao viralan upravo zbog tajnovitosti koja se veže za ovu porodicu.

Naime, mnogi smatraju da su roditelji braće i sestara Vitaker moćnici koji su svoju “bolesnu” decu prepustili milosti i nemilosti.

Izvor: Kurir Stil

Trovanja, incest i bahanalije – porodica Bordžija jedna je od najizopačenijih koju istorija pamti

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
45 Shares
Share via
Copy link