Koronavirus Srbija

Šabac iz gradskog budžeta oprema salu za obolele, vojska odbila zahtev

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da će, nakon što im je Ministarstvo odbrane saopštilo da nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na njihov zahtev za opremanje sportske sale Ekonomsko-trgovinske škole za potencijalni smeštaj pacijenata sa lakšim simptomima koronavirusa, grad to učiniti sam.

Iz Ministarstva poručuju da Vojska Srbije krevete raspodeljuje tamo gde to naredi republički Krizni štab za suzbijanje bolesti kovid19.

Zelenović je rekao da je Šabac za preventivne mere i aktivnosti u borbi protiv koronavirusa do sada opredelio 8,5 miliona dinara, kao i da se sve mere koje se sprovode u ovom gradu finansiraju u stoprocentnom iznosu iz budžeta grada.

U današnjem saopštenju kabineta gradonačelnika Šapca stoji da se sportska sala Ekonomsko-trgovinske škole, za koju su epidemiolozi procenili da je najbolja za potencijalni smeštaj pacijenata sa lakšim simptomima koronavirusa jer ima grejanje 24 sata i toplu vodu za tuširanje, kao i odvojene ulaze, trenutno oprema.

„Mi ćemo se potruditi da taj objekat bude spreman. Pošto nismo dobili pozitivan odgovor iz Ministarstva odbrane i nisu bili u mogućnosti da pozitivno odgovore na naš zahtev da nam obezbede krevete i kasete, mi smo se snašli sami. Nabavili smo krevete i posteljinu. Iz rezervi smo izvukli dušeke i opremili natkasnama i ormarićima sa Gradskog bazena. Očekujem tokom sledeće nedelje da će objekat biti spreman“, dodao je Zelenović.

Iz Ministarstva odbrane poručuju da Vojska Srbije krevete raspodeljuje tamo gde to naredi republički Krizni štab za suzbijanje bolesti kovid19 i da su zato odbili zahteve za krevetima Zrenjanina, Prokuplja, Čačka i Šapca.

„Sramno je što gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pokušava da Vojsku Srbije prikaže kao pristrasnu ili kao organizaciju koja ima različit pristup različitim gradovima. Zelenović nije rekao da u Šapcu Vojska Srbije obezbeđuje Opštu bolnicu i gerontološku ustanovu i da je na usluzi svim građanima“, stoji u saopštenju Ministarstva prosleđenom redakciji Insajdera.

Plan aktivnosti pacijenata u privremenoj sajamskoj bolnici (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

145 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap