Svet

Sav horor nasilne mobilizacije u Rusiji u jednom snimku: Vojska upala u kancelariju i odvela mladića (VIDEO)

mobilizacija-rusija-pucanj
Printscreen/Telegram

Mobilizacija u Rusiji uveliko traje, a načini na koji se, nekad i pod prisilom odvode muškarci izazivaju nevericu kod javnosti. Naime, kako piše Vašington Post, na snimku do kog su došli vide se rruski policijski i vojni zvaničnici kako upadaju u poslovni centar u Moskvi, gde su zarobili sve ljude koje su videli, a za koje su procenili da bi mogli da se bore u ratu u Ukrajini.

Muzičari koji su tamo vežbali, poštar, čovek iz servisne agencije i desetine drugih ljudi odvedeni su u najbliži vojni centar.

Ovo je nova, oštrija faza mobilizacije, pa se muškarci širom zemlje skrivaju kako bi pobegli pre nego ih pošalju u borbu.

Policijske i vojne grupe muškarce zaustavljaju na ulicama, ispred stanica metroa, vrebaju ih i u predvorjima stambenih zgrada, upadaju u kafiće i restorane istovremeno blokirajući izlaze.

Tako su odveli oko 200 muškaraca koji su radili u građevinskoj firmi MIPSTROY1 i desetine stanara moskovskog prihvatilišta za beskućnike.

Jedan od onih koji iz prve ruke doživeli kako izgleda nova faza prisilne mobilizacije je 30-godišnji Aleksej kojem je službenik u utorak upao u kancelariju zajedno s dvojicom policajaca i nekoliko vojnika u civilu.

Tražili su njegova dokumenta, a zatim naredili da tiho pođe s njima pod pretnjom upotrebe sile.

Rusi očajni zbog mobilizacije, žene jecaju, masovna hapšenja na protestima (VIDEO)

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
14 Shares
Share via
Copy link