Magazin

Rusija zahteva da se Fejsbuk i Instagram proglase ekstremističkim organizacijama

putin
Foto: EPA-EFE/SERGEY GUNEEV

Državno tužilaštvo u Rusiji zahteva od suda da Meta, kompanija vlasnica Fejsbuka i Instagrama, se proglasi ekstremističkom organizacijom i da se njeno poslovanje u potpunosti obustavi u Rusiji.

Tužilaštvo navodi da se aktivnosti Fejsbuka i Instagrama mogu kvalifikovati kao javni poziv na ekstremizam i promovisanje terorizma.

Rusko tužilaštvo je tim povodom uputilo i zahtev Roskonadzoru, ruskom regulatornom telu za komunikacije, da zabrani društvenu mrežu Instagram u zemlji.

Kako prenosi Rojters, ruska ambasada u Sjedinjenim Američkim Državama je tim povodom poslala zvanični dopis vlastima u toj zelji.

„Meta vodi agresivnu i kriminalnu politiku koja podstiče mržnju i neprijateljstvo prema Rusiji. Postupci kompanije su još jedan dokaz informacionog rata bez pravila koji je objavljen našoj zemlji“, naveli su iz ambasade u saopštenju.

Oni zahtevaju od vlasi u Sjedinjenim Američkim Državama da obustave ekstremističke aktivnosti Mete i preduzmu korake koji će počinioce privesti pravdi.

Ovim povodom se oglasila i predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je istakla da zapadni mediji pišu kako Meta omogućava korisnicima Fejsbuka i Instagrama da pozivaju na nasilje protiv građana Rusije.

„Očekujemo zvaničnu rekaciju Mete, kao i odgovor na pitanje ko je takvu odluku inicirao i odobrio“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Izvor: Nova.rs

Fejsbuk u nama svesno budi bes, od njega stvara zlato i niže milijarde

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

898 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap