Svet Vesti

Fejsbuk menja pravila i dozvoliće pozive na smrt Putina i Lukašenka

Mark Cukerberg Facebook

Svetom je odjeknula vest da će kompanija Meta, vlasnik mreža Facebook, Instagram i Vacap, na svojim platformama, u određenim zemljama, dozvoliti pozive na smrt Putina i Lukašenka i pozive na nasilje protiv Rusa i ruskih vojnika.

Ovo je objavio Rojters, nakon uvida u interne mejlove kompanije Meta. Navodi se da je ovo privremena promena politike o govoru mržnje.

Britanska novinska agencija dodaje da će u određenim zemljama (Rusija, Ukrajina i Poljska) biti dozvoljeno pozivanje na smrt Vladimira Putina ili Aleksandra Lukašenka.

Pozivi na smrt lidera dveju zemalja biće dozvoljeni samo ako ne sadrže pozive na ostale mete, ili imaju dva indikatora – lokaciju i metod, navodi se u jednom mejlu, u nedavnoj promeni pravila kompanije o nasilju i podsticanju nasilja.

Kompanija Meta nije odmah odgovorila na zahteve za komentar, a privremena promena politike se odnosi na Letoniju, Litvaniju, Estoniju, Poljsku, Slovačku, Mađarsku, Rumuniju, Rusiju i Ukrajinu.

Izvor: Reuters

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

466 Shares
466 Shares
Share via
Copy link