Magazin

Svetlana udomila medveda od tri meseca, danas ima 450 kg i pomaže joj u zalivanju cveća

medved
Foto: Shutterstock

Svetlana i Jurij Pantelenko iz Rusije pronašli su u šumu mladunče medveda staro samo tri meseca, kako plače za mamom, koju su ubili krivolovci. Oni, kada su shvatili koliko je bespomoćan, odlučili da ga ponesu kući.

Otad je prošlo već 20 godina, a Stepan je još s njima. Iako je težak više od 450 kilograma i visok preko dva metra, njihov medved ponaša se kao svaki drugi kućni ljubimac. Sa svojim udomiteljima sedi na kauču i gleda televiziju. Pomaže im i u zalivanju cveća, a jede 25 kilograma ribe, povrća i jaja dnevno. Svetlana i Jurij kažu da je Stepan vrlo nežan, prenosi Nova.rs.

– Pronašli su ga lovci dok je bio mali. Ostao je bez majke i bio je u vrlo lošem stanju. Vrlo je društven i jako voli ljude. Nije nimalo agresivan. Ima razne talente i obožava piknik, otkrio je bračni par za Dejli Mejl.

Iako je ta životinja pripitomljena i nikad nije imala dodira s divljinom, i dalje ima svoje nagone. Jurij i Svetlana toga su svesni pa se prema Stepanu odnose s maksimalnim poštovanjem i znaju da im neće nauditi.

Izvor: Nova.rs

Medved zalutao u Bajinu Baštu sreo ljude i uhvatio šturu ka Tari ne osvrćući se (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
18 Shares
Share via
Copy link