Film

Rusi kritikuju Černobilj, snimaju svoju verziju serije

Jedna ruska televizijska mreža najavila je da će snimati svoju verziju serije “Černobilj”, koja će biti zasnovana na pretpostavci da je CIA poslala agenta u Černobilj kako bi izvršio sabotažu.

Kako navodi Moskov tajms (The Moscow Times), ruski mediji usko povezani sa Vladimirom Putinom kritikovali su seriju “Černobilj”, koja je u Rusiji postala nacionalna senzacija, iako je dostupna samo putem interneta, piše Klix.ba.

Novinar najpopularnijih ruskih novina tvrdi da serija ne predstavlja događaje verodostojno i da karikira istinu.

“Konkurenti koriste ovu seriju da okaljaju sliku Rusije kao nuklearne sile”, rekao je on.

Voditelj TV kanala Rusija 24 (Rossia 24) Stanislav Natanzon rekao je da seriji nedostaju jedino medvedi i harmonike.

Bez ljudi, Černobilj je postao raj na Zemlji (VIDEO)

Optužio je autore serije da su lagali da ruske vlasti nisu htele da priznaju svoju grešku, navodeći na članak Valerija Legasova u kojem je 1987. godine kritikovao upravljanje nuklearnom industrijom, koji su tad objavile vodeće ruske novine.

Voditelj, međutim, nije istakao da urednici Komsomolskaje pravde nisu hteli da objave taj članak kada ga je Legasov napisao, već da je on objavljen tek dve nedelje nakon što se njegov autor ubio.

“Činjenica da je američki, a ne ruski televizijski kanal ispričao priču o našim herojima predstavlja sramotu za medije naklonjene Kremlju”, pišu ruski mediji, prenosi Kliks.

Upravo to je razlog zbog koga Rusi hoće sa naprave svoju televizijsku verziju ove priče koja će biti zasnovana na teorijama zavere.

U isto vreme, u ostatku sveta serija “Černobilj” dobija isključivo pohvale. Serija je već postala “jedna od najboljih serija u istoriji HBO-a”, a o njenoj popularnosti govori i turistički bum u Černobilju koji je usledio nakon početka emitovanja ove serije.

Kako danas izgleda Černobil – grad duhova 21. veka (FOTO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

269 Shares
269 Shares
Share via
Copy link