Lifestyle Magazin

Rus Gleb živi na srpskoj planini bez struje i vode, gaji stoku i nikada nije bio srećniji (FOTO)

gleb fils 1
Foto: Printscreen

Na životnoj mapi Gleba Filsa nakon Rusije, Grčke i Velike Britanije našla se i Srbija. Taj mladi Rus sa porodicom živi na planini, u kući bez vode i struje, čuva ovce, gaji patke, prepelice, konje, kokoške, a zarađuje objavljujući sadržaje na Instagramu i Tik Toku, piše Telegraf.

Gostujući na RTS-u, Gleb Fils navodi da je u Srbiju došao zbog pandemije korona virusa i porodičnih razloga. Kaže da život na planini nije uopšte toliko težak kada se navikneš.

– Ako nemaš dovoljno struje od solarnih panela, imaš sveće. Ako nemaš vodu, možeš da prošetaš do izvora, što je dobro i za fiskulturu – dodaje Gleb.

Zbog saradnje na Tik Toku i Instagramu u grad dolazi skoro svaki drugi vikend.

Njegov uobičajeni dan izgleda tako što ustaje oko 5 i odlazi da nahrani životinje, guske i patke, a sestra konje. Doručkuje oko 8 sati i nastavlja sa radom u bašti ili plasteniku gde uvek ima puno obaveza.

– Tačno u pola 12 imamo ručak. Mama spremi ručak. Posle ručka odmaramo svi – spavamo, čitamo knjigu… Posle 3 pijemo čaj i jedemo kolače i odmaramo, jer nastojimo da sve poslove obavimo u prvoj polovini dana i rano odlazimo na spavanje, već oko 9, 10 – dodaje on.

Pratioci na društvenim mrežama mu najčešće govore kako živi njihov san, da mnogo vole selo, ali da ne znaju kako da se odluče na taj korak i pitaju ga za savet. Za sada, ipak, još uvek se niko nije odlučio da krene njegovim stopama.

Za više od godinu dana koliko je ovde, Gleb je naučio srpski jezik, a stekao i armiju obožavalaca na Tik Toku i Instagramu, gde ih redovno izveštava o anegdotama iz Srbije.

Pre Srbije živeo je u Londonu, a pre Londona u Grčkoj. Ipak, kako je svojevremeno istakao, nigde mu nije bilo kao ovde.

Srbima ima da poruči samo jedno:

– Da budu pozitivni više prema svojoj državi. Dosta Srba mi kaže da hoće da ode u Rusiju, ali tamo je mnogo lošije nego ovde. I u Moskvi i u Londonu je baš skupo i klima nije dobra kao ovde. Ni hrana nije tako sveža. Paradajz ovde je mnogo lepši nego u Londonu i Moskvi – poručuje Gleb, ponosan na svoju baštu i svoj miran život u prirodi.

Izvor: Telegraf

Kiril (26) je kupio kartu Moskva – Beograd čim je čuo vest o mobilizaciji: „Znao sam da moram da odem“

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
766 Shares
766 Shares
Share via
Copy link