Magazin Novi Sad

20 posto zaposlenih u RTV-u ostaje bez posla. Najavljuju proteste

vucic grafit rtv
Foto: Twitter/Oljica_13

Sindikat kulture i umetnosti medija “Nezavisnost” održao je  konferenciju za štampu gde su javnost informisali o  situaciji u javnom servisu RTV.

Kako su rekli, 200 zaposlenih u RTV krajem meseca ostati bez posla, zajedno s 56 koji su već otišli tokom jula, što, prema rečima predstavnika “Nezavisnosti”, čini 20 odsto zaposlenih u toj medijskoj kući.

Svi koji ostaju bez posla zaposleni su preko posredničke agencije za zapošljavanje i ističu im ugovori.

Razlog što neće moći da nastave da rade je manjak od 201 miliona dinara u budžetu, toliko je rebalanskom budžeta zakinuto novca za RTV.

Iz sindikata “Nezavisnost” ukazuju na tešku situaciju, kažu da nije fer prema zaposlenima, naročito, kažu, u trenutku epidemije, kada država pomaže firmama da ne otpuštaju radnike, ovi ljudi su – građani drugog reda.

Poruka s konferencije za novinare, kako javlja reporterka N1, je da će tokom nedelje izaći na ulice i protestovati. Neće tražiti od rukovodstva RTV-a da ih primi, s obzirom da, kako naglašavaju, to nisu uradili do sada.

Izvor: N1

Vučić s fasade RTV-a: Nije zgrada kriva, ja sam urednik programa (FOTO)

oznake
Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link