Magazin

I Kristijano Ronaldo pomaže u lečenju jednogodišnje Beograđanke

Portugalski fudbaler i igrač torinskog Juventusa, Kristijano Ronaldo, priključio se prikupljanju humanitarnih sredstava za lečenje teško bolesne jednogodišnje Sofije Markuljević iz Beograda.

Sofija pati od retke bolesti spinalne mišićne atrofije, a za lečenje u SAD potrebno 2,1 milion dolara i porodica ima rok od 10 meseci da skupi novac.

Kako se radi o ogromnoj sumi novca, pomoć je porodici Markuljević neophodna sa svih strana, a u akciju se uključio, ni manje ni više, nego Kristijano Ronaldo.

Portugalski as donirao je potpisan dres Juventusa sa utakmice protiv Milana odigrane 11. novembra 2018. godine, koji je stavljen na aukciju i sav prihod ići će u fond za pomoć, piše portal Nova.

Juve je na tom meču slavio na San Siru 2:0, Ronaldo je postigao drugi gol i dres sa te utakmice biće naredna 24 dana na aukciji koju možete videti – OVDE.

Trenutno je dres dostigao cenu od skoro 5.000 evra.

Kako je uopšte došlo do toga da Portugalac pomogne lečenje male Sofije, za šta zasluge pripadaju i fan klubu Juventusa u Srbiji.

“Sofijin otac Stefan Markuljević radi u jednoj teretani, poznaje brojne sportiste i odatle se poznajemo. Dobili smo informaciju da je Ronaldo donirao dres, pa sam proverio sa njim kako je do toga došlo, jer u pitanju je život deteta”, za Nova.rs priča Marko Čapljić iz Juveovog fan kluba i dodaje:

“Prijatelj Sofijinog tate iz Nemačke, koji se kreće u fudbalskom društvu i poznaje mnoge igrače, među njima i Kristijana. Kada je krenula cela humanitarna akcija, taj prijatelj posredovao je da se Ronaldov dres nađe na aukciji”.

I zaista, za Ronalda ste mnogo toga mogli da čujete, da je prepotentan i veliki egoista, ali jedno mu se nikada nije moglo osporiti – da je veliki humanista.

“Ronaldo ne zna ko je Sofija, ali odlično zna da pomaže devojčici u Srbiji. Nadamo se da među navijačima Juventusa, možda ne u Srbiji, ali u inostranstvu, ima onih koji su spremni da odvoje veliku sumu za taj dres. U svakom slučaju, naša želja je da pomognemo na bilo koji način”, objasnio nam je Marko Čapljić.

Kristijano je još jednom pokazao da je fudbalski majstor velikog srca.

10 neverovatnih činjenica o Kristijanu Ronaldu, koje su vam sigurno bile nepoznate

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

67 Shares
Share via
Copy link