Magazin

Srpska pevačica Romana uhapšena u Australiji zbog krađa na bankomatima

Srpska pevačica Romana Panić uhapšena je u Australiji, zajedno sa još jednim srpskim državljaninom. Njih dvoje se terete za skidanje podataka sa bankovnih kartica građana i krađu njihovog novca, saopštili su australijski mediji, a preneo Blic.

Naime, pevačica Romana Panić (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenosi autralijski portal southcoastregister.

Oni su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da nabave novac, izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor – Filip M. 14 meseci, Romana 12 meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.

Srpska rijaliti zvezda uhapšena u čamcu na Drini, sa 3 devojke koje je vodila na žurku

117 Shares
117 Shares
Share via
Copy link