Top 10

Rolovana punjena piletina

Piletina se može spremati na mnogo načina, ali rolovana i punjena iz restorana Stražilovo u Sremskim Karlovcima, sigurno će vas oduševiti. Način pripreme je specifičan, jer je kuhinja na otvorenom, začini su mediteranski, a prilozi su takođe posebno odabrani.

Piletina_restoran _strazilovo_sremskikarlovci_novisad

Rolovana piletina je punjena listovima španaća, i sprema se na žaru. Ona se prvo sat vremena kuva na 57 stepeni, a zatim ide na roštilj. To joj daje poseban ukus, i na ovaj način meso ostaje mekano. Slično je i sa krompirom, koji je prvo obaren, a zatim propržen na žaru i fino začinjen.  Tu su i zelena salata i paradajiz. Rolovana punjena piletina je lagano jelo koje će upotpuniti i svež, domaći sok od zove, sa malo mente i leda.

Piletina_restoran _strazilovo_sremskikarlovci_novisad

Restoran se nalazi na Fruškoj gori, na izletištu Stražilovo, i ovde možete probati različita jela sa roštilja, a u ponudi će se uskoro naći i divljač. Restoran se nalazi na 2,5 kilometra od centra Sremskih Karlovaca i 15 km od centra Novog Sada, i zaista vredi doći i odmoriti od svakodnevnih obaveza u ovoj šumskoj idili.

Share via
Copy link