Magazin

Ko više zaslužuje slobodan dan za Božić mame ili žene koje nemju decu?

mesecni horoskop januar

Jedna mama je na internetu pokrenula pravu raspravu kada je izjavila da ima više prava na odmor tokom novogodišnjih praznika od koleginice koja nema decu.

Ova majka je na sajtu “Mumsnet“ podelila svoje iskustvo koje je pokrenulo raspravu, prenosi “Nypost”.

Post je započela tvrdnjom da se oseća užasno zbog situacije u kojoj se našla pokušavajući da opravda svoj sebični zahtev rekavši da se ona i koleginica sjajno slažu, ali pošto su obe tražile odmor u isto vreme menadžer im je rekao da se nekako dogovore.

– Zamolila sam je da povuče svoj zahtev za odmor jer ona i njen suprug nemaju dece i svake godine za Božić idu kod roditelja njenog muža, ali kod njih inače idu svakog vikenda tako da nije da se ne viđaju – pokušava da objasni viđenje ova mama i objasni zašto smatra da njena koleginica treba da radi, a ne ona.

– Ja, s druge strane, imam autističnog četvorogodišnjeg sina – napisala je ona nastavljajući da iznosi detalje svog ličnog života nepoznatim ljudima.

Ona dalje objašnjava da njena koleginica i dalje može da ode na ručak kod muževljevih roditelja i ako bude radila, a budući da je ona samohrana majka nije u mogućnosti da ostavi sina u vrtiću jer su tada sve ustanove zatvorene.

– Da, mogla bih da platim nekome, ali to je izuzetno skupo. Osećam se loše jer to tražim od nje, ali ako ne bud pristala biću primorana da dam otkaz – zaključila je ova majka.

Ubrzo nakon stvorila se prava rasprava da li oni koji imaju decu imaju prednost među kolegama na poslu.

– Šta to znači, da ako nemate decu onda vam Božić i porodica ništa ne znače – napisao je jedan komentator.

– Uredu je što preispitujete svoj zahtev jer ste u teškoj situaciji, ali nije uredu da umanjujete njenu proslavu Božića samo zato što nema decu – mišljenja je bila druga komentatorka.

– Božić je važno vreme za mnoge ljude i ne verujem da vam to što imate dete daje povlašćen položaj za slobodno vreme tokom Božića – bio je treći komentar.

„Porodilište u Švajcarskoj je kao hotel sa 5 zvezdica, ali sve drugo je površno i hladno“

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
10 Shares
Share via
Copy link