Magazin

Porodice nestalih preklinju Vučića da ne objavljuje snimke ubistava njihove dece

Roditelji mladića koji su nestali tokom kriminalnih obračuna u prethodne dve godine apeluju na predsednika Aleksandra Vučića da ne objavljuje fotografije i snimke monstruoznih ubistava do kojih je policija došla u istrazi grupe Veljka Belivuka, a čije je objavljivanje najavio.

“Mi kao roditelji imamo pravo da prvi saznamo šta se desilo i da ožalimo na neki normalan način, ne da nam se ovo servira kao horor serija”, kaže za KRIK Sanja Mihajlović čiji je sin nestao 2019. godine. “Meni je jako teško, da tako nešto urade nama roditeljima, da bi on sebi poene skupljao”, kaže Aleksandra Halabrin, čiji je sin nestao, a zatim je njegovo telo pronađeno 2020. godine.

Predsednik Vučić je juče, gostujući na televiziji „Prva“, najavio da će naredne nedelje objaviti detalje iz istrage protiv grupe Veljka Belivuka koji će šokirati „celu Evropu i ceo svet“, podseća KRIK. Ono što će podeliti sa javnošću Vučić je opisao kao „blago govoreći jezivo“ i rekao da će „ljudi morati da sklone svoju decu kada budu videli šta su državni organi otkrili“.

Provladin tabloid „Alo“ je na naslovnoj strani izdanja u nedelju, kako navodi KRIK, objasnio da predsednik planira da objavi snimke koji pokazuju kako su kriminalci brutalno kasapili žrtve. U ovom tabloidu navodi se i da „ima indicija da u pojedinim video-zapisima prikazano i samo odsecanje glava“, prenosi KRIK.

Ovo je veoma uznemirilo roditelje mladića koji su nestali u prethodne dve godine, a koji mogu da se pojave na pomenutim fotografijama i snimcima.

Podsećamo, KRIK je prošle nedelje objavio da je najmanje petnaest mlađih muškaraca misterizno nestalo i da se pretpostavlja da su žrtve kriminalnih obračuna, ukljućujući i Belivukove grupe. Država do danas nije rešila ove slučajeve i obavestila roditelje šta je sa njihovom decom.

Oni sada strahuju da će gledati scene mučenja svojih sinova na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Ovo je katastrofa, nije mi bilo dobro kada sam čula“, kaže Sanja Mihajlović, majka Gorana koji je nestao u aprilu 2019. godine. „Moj muž od sinoć ima povišen pritisak, nije ni njemu dobro. Ne znamo šta da kažemo deci, Goranovoj braći, koja će celog života da pamte nešto što se tako objavilo u vezi sa njegovom smrti“.

Ona apeluje na predsednika Vučića da se od objavljivanja ovih detalja odustane.

„Mi kao roditelji imamo pravo da prvi saznamo šta se desilo i da ožalimo na neki normalan način, ne da nam se ovo servira kao horor serija“, dodaje.

Mihajlović ističe da je predsednikova reakcija zakasnela. Ona mu je, kao i drugi roditelji, pisala još prošle godine, ali joj je tada iz Vučićevog kabineta, kako kaže, odgovoreno da predsednik nema ustavna ovlašćenja da se bavi takvim slučajevima.

„Sad ispade da je on ipak ovlašćen i da mu je posao da se time bavi, a kad smo ga mi molili da se pozabavi tim nije imao ovlašćenja“, kaže Mihajlović.

Apelu se pridružuje i Gordana Marjanović, majka nestalog Filipa, koja za KRIK takođe ističe da je šokirana činjenicom da se roditeljima ništa ne govori o istrazi nestanaka dece, a da se objavljivanje ovih detalja najavljuje na televiziji.

„Ja prosto ne mogu da verujem. Iz kože želim da izađem, ne znam kome da se obratim. I da nije moje dete u pitanju, o kome god da se radi, nisam za to. Šta treba mi da poludimo od bola?“

Polovina od 15 muškaraca koji su nestali nije starija od 24 godine.

Vučićevih 84 minuta: Pederi, droga, praćenja, brat, navijači, učim noću… šokovi, brate!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link