Magazin Svet

Sve što usamljenom muškarcu treba je bizarna robotska ruka ili bar tako misle japanski naučnici

Bizarna robotska ruka za usamljene muškarce zamenjuje dodir žene, miriše i znoji se kao ona. „Moja devojka za šetnju“ se pričvršćuje za podlakticu korisnika, a njena šaka potom stiska njegov dlan.

Ovog robota su osmislili i konstruisali naučnici sa japanskog Univerziteta Gifu. On ima oblik ženske šake i stiska ruku muškarcima kada se osaćaju usamljeno.

Robotska ruka po imenu „Osampo Kanođo“, što bukvalno prevedeno sa japanskog znači „moja devojka za šetnju“, trebalo bi da pruži osećaj dodira, pa čak i miris romantičnog partnera, ali samo od podlaktice nadole, piše Telegraf.

Ideja pravljenja nečega ovako bizarnog je da obezbedi prijatnost i osećaj bliskosti usamljenima, posebno tokom momenata izlovanosti usled pandemije korona virusa.

Robotska ruka se pričvršćuje za podlakticu korisnika. Kostruisana je tako da njena šaka stiska dlan korisnika, pa čak i da ispušta tečnost kroz pore na površini, koja je napravljena tako da po svemu liči na kožu. To bi trebalo da simulira znojenje dlanova partnera dok se drže za ruke, prenosi Futurism.

A da sve bude još bizarnije, tu je i mali zvučnik koji emituje zvuke ljudskih koraka, kao i senzor koji ispušta miris ženskog šampona.

A za one, kako ženske, tako i muške, kojima ovaj model baš i nije po volji, u pripremi je i nešto muževnija verzija robotske ruke. Ona će biti nešto grublja i ispuštati muževnije mirise: kolonjske vode, ćumura i roštilja ili čak motornog ulja.

Milan je razvalio Poteru i znanjem zadivio Srbiju, a pobedu posvećuje dedi

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link