Srbija

Rio Tinto: Ne vršimo nikakva geološka istraživanja u blizini grada Bora

Obraćamo vam se povodom teksta objavljenog na vašem sajtu luftika.rs 20. jula 2021. godine, pod naslovom „Zlotsku reku vlasti svele na baru, dozvolile izgradnju MHE, Bor će ostati bez vode“, u kome se navode tvrdnje udruženja građana „Borani se pitaju“ da ogranak kompanije Rio Tinto vrši geološka istraživanja u neposrednoj blizini Bora, kao i da istražne aktivnosti kompanije negativno utiču na sve vodotokove u blizini i mogu dovesti do presušivanja reka.

Želimo da vas obavestimo da kompanija Rio Sava Exploration/Rio Tinto ne vrši nikakva geološka istraživanja u blizini grada Bora, niti ima ikakve veze sa takvim eventualnim istraživanjima.

Rio Sava je deo rudarske multinacionalne kompanije Rio Tinto, direktni osnivači društva su RIO TINTO MINERALS DEVELOPMENT LIMITED i RIO TINTO NOMINEES LIMITED oba registrovana na adresi St. James’s Square 6, London, SW1Y 4LD. Kao multinacionalna kompanija čijim se akcijama trguje na berzama u Londonu (Rio Tinto PLC – RIO.L), u Australiji (Rio Tinto Limited – RIO.AX) i u Njujorku (Rio Tinto plc ADRs – RIO.N) OVDE Rio Tinto je u obavezi da sve svoje projekte, bez obzira na to u kom delu sveta se projekat sprovodi, objavi na svojoj internet stranici – https://www.riotinto.com/operations/projects.

Kao što možete videti na ovoj strani jedini projekat koji Rio Tinto sprovodi u Republici Srbiji je projekat Jadar u blizini Loznice.

Rio Sava Exploration d.o.o.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link