Horoskop Horoskopski znakovi

Retrogradni Merkur je prošao, ali nove muke do 29. marta nam donosi retro-senka

devojka-crno-bela-horoskop

Ukoliko ste u toku prethodnog perioda imali brojne izazove, testove, ali i ljubavne probleme koji su vas mučili u životu, sigurno ste za to krivili retrogradni Merkur.

Fenomen “retroshade”

Međutim, sigurno niste znali da nam se tokom narednih nedelja sprema nam još jedna promena – fenomen poznat pod nazivom “retroshade” koji bi mogao da utiče na vašu svakodnevnicu, a pojedini astrolozi tvrde i da vam vrati neželjenog partnera u život.

Merkur je izašao iz retrogradnog hoda 9. marta, što znači do 29. marta ostaje aktivna njegova retrogradna senka. Na neki način, period retro senke može biti mnogo iritantniji od same retrogradnosti, piše Telegraf.

To su oni momenti kada u žurbi napustite kuću i zaboravite telefon, a to ne shvatite sve dok ne dođete do mesta na koje ste se uputili.

– Retrogradni Merkur zapravo se nije završio. Drugi put kada planeta krene napred, revidiraćemo teme nastale tokom ovog retrogradnog perioda – objašnjava Stefani Povel, astrolog sa internet portala Astrology.com

– Ljubavne veze će biti na poslednjem testu kada ćemo odlučiti šta ćemo dalje. Važno je imati na umu da se određena dešavanja mogu ubrzati, ali i da dođe do zastoja kada ćete ponovo početi da odlažete stvari u životu. Zato je važno biti strpljiv sve do 29. marta. I da, bivši partneri se mogu ponovo javiti do kraja meseca – kaže Stefani.

– Merkur kreće direktno na isti dan kada i martovski pun Mesec “Worm Moon” u Devici, znaku kojim vlada Merkur. To znači da će se otkriti neke velike, sočne tajne jer nam pun Mesec nudi istinu – kaže Stardust.

Budite spremni na ludilo!

Kada se Merkur vrati na tačku u kojoj je započeo retrogradan hod, i tada se senka bude konačno završila, tada možete da osetite stvarni napredak. Što je još važnije, tada ćemo moći svi kolektivno da uzdahnemo.

“Za sada, nastavite i trudite se ne pošaljete poruku bivšem partneru ili da ne izgubite telefon – savetuje Povel.

Astrolozi tvrde da možete izgubite sebe i svoj mir, zbog pojedinih neprijatnosti na koje ćete svakodnevno nailaziti.

Tada imate dve opcije – da se predate negativnim uticajima ili iskoristite ovaj period kao priliku da integrišete sve lekcije koje ste imali tokom prethodnih nekoliko nedelja.

Savet je da nadoknadite telefonske pozive, slušate radio emisije i možda radite nešto što vas je ranije interesovalo, a niste uspeli da završili. Ovo je vreme za istraživanje.

Kada ste rođeni tokom retrogradnog Merkura?

Iako niko nije imun na efekte ovog kosmičkog događaja, postoje neke “srećne“ duše kojima će biti malo lakše.

Oni koji su rođeni tokom perioda retrogradne faze Merkura (koja se javlja tri puta godišnje i traje tokom tri nedelje), mogu se osećati iznenađujuće dobro, kao da su konačno “u svom elementu”.

Saturn posle 26 godina ulazi u Vodoliju i uzdrmaće život ovim znakovima

Marija Jovanović

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


124 Shares
124 Shares
Share via
Copy link