Srbija Vesti

Vuletić dokazao direktnu vezu između SNS-a i klana Velje Nevolje, dokaze predao SBPOK-u

vuleta
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vladimir Vuletić dostavio je danas svoja saznanja inspektorima SBPOK-a o sprezi Srpske napredne stranke sa kriminalnom organizacijom Veljka Belivuka.

Vuletić je predao dokaze da je restoran Partizan, u kojem se u jednoj od prostorija nalazi čuveni bunker Velje Nevolje, od 2017. godine u zakupu firme Ivane Pušice čiji je otac Milorad član Glavnog odbora SNS-a, koji je po Vuletićevim tvrdnjama takođe i trgovac oružjem.

On je pre ulaska u zgradu SBPOK-a okupljenim novinarima rekao da poseduje zapisnik sa sedme sednice UO Partizana od 7.6.2017. godine kada je i doneta odluka da se prostorije restorana izdaju kompaniji „Mitona d.o.o.“

Vuletić je kazao da je restoran predat u zakup na 15 godina, sa grejs periodom od pet, a sve to na sednici koju je sazvao Milorad Vučelić.

– Imamo priliku da vam iskažemo stvari koje je MUP mogao da istrazi da je želeo. 7. jula 2017. godine na telefonskoj sednici Upravnog odbora JSD ‘Partizan’, pod predsedavajućim Miloradom Vučelićem, donosi se odluka da se sve prostorije restorana Partizan izdaju u zakup jednoj firmi ‘Mitona d o o’. Lakom pretragom možemo ustanoviti da je na mestu direktora ove firme Milorad Mića Pušica, član Glavnog odbora SNS i trgovac oružjem. Ovaj čovek je i danas u posedu pomenutih prostorija u kojima je pronađen snajper. Možda još ima nekog oružja – izjavio je danas Vuletić.

Nakon početnog izlaganja, Vuletić je nastavio u istom tonu.

– Tokom 2015. godine, streljački klub „Partizan“ osniva firmu za trgovinu oružjem koja se naziva ‘Partizan arms’, a u upravi kluba nalazi se tada, takođe, Pušica. Međutim, stvar dobija neočekivani tok 2015. godine kada firmu preuzima drugi čovek i menja ime iz ‘Partizan arms’ u ‘Partizan tech’ i počinje da se bavi trgovinom oružjem kroz ovu firmu. To je Slobodan Tešić, takođe blizak SNS-u – rekao je profesor na Pravnom fakultetu Vladimir Vuletić.

Po rečima Vuletića ovo je čist dokaz da je Aleksandar Vučić sarađivao sa Veljom Nevoljom.

– On je i danas zakonski zastupnik ove firme. Mi svedočimo činjenici da su najviši izvršni organi krili informaciju o tome da je član Glavnog odbora SNS čovek koji je davao prostor grupi Veljka Belivuka. Režim je preko svog čoveka ovoj grupi davao prostor. Partizan, dame i gospodo, nije kriminalni klub. Kao što sam rekao pre četiri meseca, ne želim da dozvolim da neko kriminalizuje fudbalski klub Partizan, da ga neko naziva jatačkim klubom, ne dame i gospodo, ovo je učinio SNS. Ovo je direktna sprega režima Aleksandra Vučića sa grupom Veljka Belivuka, preko svoje dvojice ljudi – Milorada Miće Pušice i Slobodana Tešića – zaključio je svoje obraćanje Vladimir Vuletić.

Vuletić traži da se za pedofiliju pitaju Vučić, Vučićević i Sarapa i kažu šta to znaju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

202 Shares
202 Shares
Share via
Copy link