Koronavirus Magazin

Preminuo kada mu je porodica isključila respirator i uključila klimu

respirator

U državnoj bolnici u Indiji dogodila se bizarna smrt 40-godišnjeg muškarca koji se lečio od koronavirusa. Naime, članovi njegove familije slučajno su isključili respirator na koji je nesrećni muškarac bio priključen, kako bi uključili klima-uređaj.

Ovaj muškarac primljen je u bolnicu nekoliko dana ranije nakon što su lekari posumnjali da ima koronavirus, a zbog otežanog disanja smešten je na specijalno izolovano odeljenje za pacijente obolele od kovid-19.

India ekspres navodi da je čovek bio u toliko teškom stanju da ga doktori nisu ni testirali na kovid-19, već su ga odmah stavili na respirator i započeli terapiju.

Kako se navodi, u ponedeljak ujutru bolesnog Indijca u bolnici je posetila porodica, koja nije bila zadovoljna uslovima u kojima boravi. Kako je centralni rashladni sistem u bolnici bio isključen da bi se sprečilo širenje koronavirusa, u sobi u kojoj je ovaj muškarac ležao bilo je više od 40 stepeni Celzijusovih.

Priključite nekog mlađeg” Zbog toga je jedan od članova porodice doneo portabl klima-uređaj, te su da bi ga priključili, slučajno isključili respirator. Muškarac je preminuo, a naknadnim testiranjem utvrđeno je da pacijent uopšte nije ni imao koronavirus, već težak oblik hronične opstruktivne bolesti pluća.

“Kad su isključili respirator iz struje, aparat se automatski prebacio na rezervno napajanje, odnosno na agregat na baterije. Međutim, baterija se istrošila nakon pola sata, posle čega je pacijent preminuo. Kada je primetila da nešto nije u redu, porodica je pozvala medicinsko osoblje, ali je već bilo kasno. Obdukcija je pokazala da je pacijent umro od gušenja”, naveo je dr Navin Saksena iz bolnice Mahara Bimsing, a preneo b92.

Baka (90) odbila respirator da bi lekari priključili nekog mlađeg

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

17 Shares
Share via
Copy link