Magazin

Žika Todorović otvoreno o smrti sina: „Svakog dana gledam i ljubim njegove slike“

srdjan
Foto: Printscreen

Porodična tragedija od koje se mnogi nikada ne oporave zadesila je našeg poznatog glumca Srđana Žiku Todorovića pre skoro šest godina. Tada je našu zemlju obišla tužna vest da je njegov trogodišnji sin iznenada preminuo u snu.

On i njegova supruga Ana do danas nisu zalečili otvorenu ranu, a Žika je tek odnedavno počeo otvorenije da govori o nesreći koja ih je zadesila.

„Ja svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga i gledam te neke snimke na mobilnom telefonu. Evo sad je bilo pet godina… Prošlo… Pet i po godina je sad kad dajem ovaj intervju. Još uvek nisam stao na noge. Sada radim neke rokenrol emisije i uopste me gluma više ne zanima“, započeo je Srđan priču za emisiju ‘Una, due, tre’.

Todorović retko govori o ovoj temi, a sada je objasnio kako je došlo do ove tragedije.

„Stavili smo ga na popodnevno spavanje, pustili smo ga pola sata duže i već je bilo kasno, bio je plav. Kad je došla Hitna pomoć uradili su sve, ali doktorka je rekla da je prekasno“, rekao je glumac, a potom zastao na trenutak.

Zvanična dijagnoza je „SIDS“ – slučajna iznenadna dečja smrt, koja se događa najčešće deci u uzrastu od tri do pet godina.

„Slučajna iznenadna dečja smrt! To se zove kad dete umre u snu i obično se dešava deci od tri do pet godina. Naravno, radili su, kako se kaže ono kad gledaju krv da li je od nečega umro? I nisu našli ništa. I onda kad ne nađu ništa stave pod ‘SIDS’. To je zvanična bolest koja postoji u Americi. Ja sam pričao sa nekim američkim parovima kojima je isto dete umrlo od SIDS-a. ‘SIDS’ – neobjašnjivo, zašto? Ili na srpskom ‘Slučajna dečja iznenadna smrt“, otkrio je Srđan, koji se prekrstio i blago udario rukama o sto.

Njegova supruga i on godinama nisu mogli da se ostvare kao roditelji, a Žika posle ove tragedije ističe da mu je drago što je bar osetio kako je biti otac.

„Recimo, da Ana i ja nismo mogli da imamo decu pošto mnogi parovi ne mogu, da li bih bio srećniji? Ne znam. Ali, u svakom slučaju sam zahvalan Bogu što sam, eto, osetio kako je biti otac“, ispričao je Srđan.

Podsetimo, suprugu Anu upoznao je na Adi Bojani, a venačli su se takođe u Crnoj Gori, tačnije na Cetinju.

Izvor: Nova.rs

Žika Todorović o gubitku deteta: Moj sin je zaspao i nije se probudio, barem se nije mučio

48 Shares
Share via
Copy link