Lifestyle Magazin

Renovirajte kupatilo za manje od 100 evra: „Finalni proizvod“ izgleda bolje nego da ste dovukli 20 majstora (FOTO+VIDEO)

Ivana za manje od 100 evra renovirala kupatilo, a sve izgleda kao novo.

Ivani je bilo žao da lupa pločice, pa je odlučila da ih prefarba, a za pod je našla genijalno rešenje. Svakog dana je posle posla radila koliko je mogla i za manje od dve nedelje dobila je kupatilo o kakvom je maštala i to za malo novca.

Kada izgledom neke prostorije u svom domu niste zadovoljni, a nemate ili ne želite da uložite na hiljade evra da biste je renovirali, ne preostaje vam ništa drugo nego da zasučete rukave i pustite mašti na volju. Neretko „finalni proizvod“ izgleda bolje nego da ste dovukli 20 majstora da vam prčakaju po kući. Zato je sve više ljudi koji uređuju dom po principu „uradi sam“.

Naša sagovornica Ivana ni sama nije verovala da od kupatila koje je joj je „skakalo po živcima“ može sa svojih deset prstiju da napravi čudo, ali je u tome uspela. Za svega nekoliko dana, i sa manje od 100 evra ulaganja, preuredila je ovu prostoriju da izgleda kao da je iz časopisa.

Sve je počelo tako što je shvatila da ne može svakog dana da gleda žute i narandžaste pločice.

– Kupatilo je staro i dobro očuvano, ali me je ubijala ta narandžasta. Nekako, čim se probudiš, odmah si nervozan… – sa osmehom započinje naša sagovornica priču o tome kako je jednog jutra rešila da preuredi kupatilo u svom domu u Andriješevcima.

Sada kada je kupatilo bljesnulo, trebalo je rešiti pod. Ivana je htela da izgleda kao da je od drveta, ali da se ne reši starih pločica. Tada je došla na genijalnu ideju – linoleum.

– Linoleum smo kupili u komadu. To nisam postavljala ja, već moj dragi. Kupatilo ima 9 kvadrata, tako da smo kupili linoleum 3×3 metra i stavili direktno na pločice – kaže Ivana i dodaje da je u pitanju PVC linoleum, deblji, sa gumom, tako da lepljenje nije ni bilo potrebno.

Ono što su morali da urade jeste da privremeno uklone wc šolju i bide, koje su potom ponovo prišrafili kada je podloga bila postavljena.

Kako je već imala dobar ormarić sa umivaonikom, nije želela da ga menja. Zato je preko narandžastih frontova prelepila belu foliju, a na ploču oko lavaboa folijom imitacije drveta. Onda je njen dragi Mario dao „svoj pečat“. Prelepu policu, koju su smestili desno od lavaboa, sam je napravio.

– I ne samo to. Napravio je i svetla od kanapa i drveta, pa i stalke za peškire i toalet papir. On pravi čuda sa drvetom, kako ja zamislim, on to napravi – kaže Ivana, koja je prezadovoljna kako je sve na kraju ispalo.

Kada smo je pitali za troškove, rekla je da je boja za pločice koštala oko 200 kuna, odnosno oko 25 evra. Dok je na linoleum potrošila 360 kuna, odnosno nešto manje od 50 evra. Bilo je tu sitnih troškova oko folija za umivaonik. Da bi izradili policu kupili su jelovu letvu i ivericu, što ih je koštalo svega 10 evra.

Naravno, i Ivanu je, kao i nas, interesovalo da li ove prefarbane pločice može da održava na isti način kao i one standardne. Brzo se uverila da može.

– Ribala sam, bukvalno, žicom deo iza kade, onaj koji se ne vidi od zaštite. Ništa se od boje nije skinulo. Mada, i pločice se oštete ako ih jako grebete. Ribam standardno, sunđerom, ribam i grubom stranom, a imam i paročistač pa i sa njim nekad prođem – kaže Ivana. Pogledajte njen video:

Sada je pravo uživanje kada ujutru otvori oči i uđe u kupatilo. Sve izgleda čisto i kao da je novo.

Ko ne zna priču kako je kupatilo renovirano, zakleo bi se da je sve unutra juče kupljeno i postavljeno.

Za renoviranje je dobila samo pohvale, kako od članove Fejsbuk grupe „Majstor u svom domu“, tako i od svakoga ko joj je došao u posetu, piše Telegraf.

U domu Vukelića sve je iz oglasa i sa buvljaka, a rezultat je čisto savršenstvo (FOTO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

17 Shares
Share via
Copy link