Magazin

Otac kupio sinu patike za 25.000 RSD, raspale se posle 3 meseca, a reklamaciju butik ne prihvata

patike-pocepane
Male hang holding one sport footwear sneaker with broken sole - quality manufacturing problems and normal wear of sport daily shoes - side view

Reklamacija patika jedan je od problema sa kojim se potrošači često suočavaju. Nažalost, većina takvih reklamacija bude odbijena.

Jedan čovek požalio se u grupi “Pravna pitanja” da je detetu kupio patike po ceni od 25.000 dinara, ali da su iste počele da se raspadaju nakon tri meseca nošenja.

– Kupili smo patike koje koštaju 25.000 dinara, posle tri meseca od kupovine one su počele da se raspadaju. Radili smo reklamaciju, dva puta su nas odbili uz obrazloženje “nije adekvatno nošena”. Zvali smo inspekciju u Kragujevcu oni kažu nisu nadležni. Da li postoji kod nas neko potrošačko pravo ili smo prepušteni na milost i nemilost prevarantima – napisao je on.

reklamacija-za-patike

Mnogi su ga osudili što je detetu kupio patike po toj ceni.

Pojedini su pisali da ima pravo na reklamaciju iako je obuća nošena i pored toga što je prošlo tri meseca, dok je bilo i onih koji tvrde da on na to nema pravo.

Zakon kaže da trgovac odgovara za nesaobraznost (kvar, oštećenje) koja se pojavi u roku od dve godine od dana kupovine. Dakle imate pravo na opravku i zamenu robe dve godine.

Imate pravo da robu koja nije ispravna zamenite ili tražite novac nazad u prvih šest meseci. U tih šest meseci neispravna roba vam može biti popravljena, ali izričito uz vašu saglasnost,

Trgovac mora da odgovori na reklamaciju u roku od osam dana.

Prodaju nam najlošiju obuću i podlim trikovima odbijaju reklamacije

Izvor: Kurir

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link