Magazin Novi Sad

Sin Bore Novakovića pijan razbio izloge novosadskih prostorija SNS-a, slavodobitno objavio Vučević

prostorije-sns-razbijene

Nikola (23), sin Borislava Novakovića, osumnjičen je za razbijanje izloga prostorija Srpske napredne stranke u Novom Sadu. Slavodobitnim tonom tu informaciju je na društvenim mrežama podelio gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS-a Miloš Vučević.

Kako je napisao, iz Policijske uprave Novi Sad saopšteno mu je da je pronađen “izvršilac krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari”, odnosno demoliranja i razbijanja izloga prostorija SNS na Bulevaru oslobođenja.

Vučević je otkrio identitet osumnjičenog na društvenim mrežama, navodeći da je kod “lica koje je izvršilo taj vandalski napad utvrđeno 1,82 promila alkohola u krvi”.

“Sve su indicije da je razbijanje stakla na tri izloga i dvoje vrata stranačkih prostorija sraman napad politički inspirisan i direktna posledica bestidne kampanje koju vodi deo opozicije protiv Aleksandra Vučića i SNS. Da je u pitanju sramno huligansko ponašanje i vandalizam političkih ostrašćenih pojedinaca, potvrđuje to što je osumnjičeni za napad sin Borislava Novakovića, jednog od najglasnijih u promovisanju mržnje prema političkim protivnicima”, naveo je Vučević.

On kaže da se “potvrđuje ono na šta su upozoravali”, a to je da će se na ulice preliti mržnja i pozivi na nasilje, za čije promovisanje optužuje opoziciju.

“Kampanja mržnje kojom se poslednjih meseci bukvalno ‘pujda’ javnost i vrebaju pojedinci da krenu u obračun kamenicama, palicama i pesnicama, ostavila je noćas tragove krvi na razbijen prostorijama SNS. Apelujem na građane da se uzdrže od svakog vida nasilja. Čestitam pripadnicima PU Novi Sad na brzoj i efikasnoj akciji. Iskreno sam iznenađen i zabrinut činjenicom da tužilaštvo nije dalo nalog da se uzmu DNK tragovi sa mesta izvršenja krivičngo dela. Očekujem maksimalni profesionalizam od strane svih državnih organa”, dodao je Vučević.

Vučević je osudio nasilje, ali nije propustio priliku ni da pomene “tajkunske medije”.

“Ne želim da bilo čije dete odrasta u ovakvoj atmosferi i da bude opijeno mržnjom poput momka koji je uhapšen brzom akcijom policije. Osuđujem svako nasilje i svaki poziv na agresiju i obećavam da će država uvek biti i mudrija i jača od pojedinaca koji bi da je uruše sumnjivim novcem kroz laži tajkunskih medija”, navodi se u obrisanoj objavi gradonačelnika.

Sanaciji sanacije bazena na Spensu nema kraja, voda odnela 1 milion evra

OGLAS

PARTNERI SAJTA


149 Shares
149 Shares
Share via
Copy link