Magazin Novi Sad

Ratari blokirali Novi Sad, noć proveli ispred Banovine, vlast dobila rok da odgovori na zahteve

blokada-poljoprivrednici
Protest poljoprivrednika Foto: Inicijativa za opstanak poljoprivrednika

Ratari koji od juče protestuju ispred Banovine započeli su blokade više saobraćajnica. Nekoliko traktora pomereno je kod zgrade Skupštine grada, a nekoliko kod DZ „Sonja Marinković“.

Trenutne blokade su vid upozorenja vlastima kojima su dali do 9 časova da reaguju na njihove zahteve, odnosno da im daju juče data obećanja napismeno.

Policija preusmerava saobraćaj na licu mesta.

Inače, poljoprivrednici su proveli noć ispred Banovine, gde se trenutno nalazi četrdesetak traktora. Tokom noći došlo je još nekoliko traktora iz više delova Vojvodine, piše 021.

Tokom jučerašnjeg skupa najavili su da će ostati ispred Banovine do ispunjenja uslova, kojima je dodato i da se ponište sve prijave policije protiv poljoprivrednika koji su učestvovali u protestu.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji je juče došao da pregovara sa okupljenim poljoprivrednicima u Novom Sadu, obećao im je niz mera, koje uključuju i sastanak sa Anom Brnabić, olakšice za gorivo i mere za saniranje posledica suše.

Njihovi zahtevi su da cena suncokreta ne bude niža od 700 evra po toni, te gorivo za jesenje radove po 170 dinara, na svim pumpama, i to da se omogući najmanje tri točenja dnevno po kartici i dva u rezervoare radnih mašina.

Za prolećnu setvu traži se obavezan plavi dizel i oslobađanje akciza na gorivo.

Protest poljoprivrednika u Novom Sadu – na njivama ništa, krediti stižu, država ćuti

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

310 Shares
310 Shares
Share via
Copy link