Magazin

Redosled isplate 100€ zavisi od banke u kojoj imate račun, obavezna važeća lična karta

sto-evra

Danas se nastavlja isplata novčane pomoći od 100 evra građanima koji su se prijavili onlajn ili telefonski.

Za novčanu pomoć od 100 evra do juče se prijavilo 4,26 miliona građana, a redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun.

Redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun, a postoji i način da proverite da li vam je novac uplaćen, piše B92.

Sve se može proveriti u dva koraka. Potrebno je da posetite sajt Uprave za trezor. Tu se nalazi opcija “Provera statusa prijave”, gde je potrebno da upišete svoje podatke i odmah ćete videti da li je novac na vašem računu ili ne.

Jednokratno ovlašćenje ostaje i za ovih 100 evra, te ukoliko neko ne može da podigne novac, može da ovlasti drugu osobu bez overe kod notara, samo uz ličnu kartu onoga ko ima pravo na pomoć i onoga ko novac podiže.

Kako je rečeno u Ministarstvu finansija, juče je novac dobilo 500.000 građana i plan je da uplata ide na toliko računa svakodnevno sve do 1. ili 2. juna, a za one koji se prijave 5. juna – isplata je do 7. juna.

Brnabić: Građani bez važeće lične karte neće dobiti 100 evra

Bitno je da svi građani imaju važeću ličnu kartu, bez koje neće moći da se prijave i dobiju 100 evra državne pomoći, rekla je juče premijerka Ana Brnabić gostujući na televiziji Prva.

Brnabić nije mogla da konkretno odgovori na pitanje da li će građani kojima je istekla lična karta pre uvođenja vanrednog stanja imati pravo na pomoć od 100 evra.

Kako je objasnila, obaveza svih građana je da imaju ličnu kartu.

“Ako im je istekla tokom kovid krize automtski se produžava, ako je pre toga onda je to već lična odgovornost građana prema državi. Mi smo čak uveli na sajtu E-uprave podsetnik za građane da im je istekla lična karta ili drugi dokument”, precizirala je ona.

“Koliko god neki kritkovali političku odluku koju je doneo privredni krizni štab, jedna od direktnih mera odnosno uplata 100 evra, čini mi se da su građani uniformno rekli da je fantastična mera koja im daje optimizam da ćemo da prebrodimo bolje nego većina zemalja krizu zbog Kovida 10”, rekla je premijerka Srbije.

Ona je izjavila da joj je drago što se prijavio veliki broj građana i istakla da će se to sve vratiti našoj privredi.

Zatvorenici u Srbiji morali da se žale da bi dobili 100 evra pomoći

10 Shares
Share via
Copy link