Magazin Poznati

Komina je legenda jugoslovenske kinematografije, a niko ne zna da mu je prelepa pevačica ćerka (VIDEO)

Ranko tankosić glumac
Foto: Printscreen Youtube / Filmski Almanah

Gotovo ne postoji osoba koja je pogledala neke od klasika jugoslovenske kinematografije, a da nije zapamtila neke od legendarnih uloga koje je ostvario glumac Ranko Tankosić. Nekadašnji bokser, autentične pojave i glumačkog izraza, nije jedini u porodici čijim venama teče umetnička krv. Naime, svi se oduševe kada njegova prelepa ćerka pusti glas i zapeva narodnjake!

Ranko je simpatije publike osvajao  zanimljivim načinom interpretacije, a gotovo da ne postoji kultno filmsko ostvarenje iz bivše Juge u kojem nije zaigrao.

Odustao od glume, posvetio se slikanju i moleraju

Maestralnim ulogama dao je posebnu čar filmovima kao što su : “Specijalno vaspitanje”, “Kako je propao rokenrol”, ali i seriji “Dome, slatki dome”. Posebno je ostao upamćen po ulozi Komine, iz čuvenog dueta Kiza i Komina sa Bodom Ninkovićem, a fazoni iz serije se i danas prepričavaju.

Međutim, detalji iz Tankosićevog privatnog života su malo poznati javnosti, te mnogu nisu znali da je njegova ćerka talentovana za muziku, a najviše voli da peva narodne pesme, piše Stil Kurir.

Kako je istakao jednom prilikom, od filma nema novca, pa se legendarni Komina povukao u ilegalu. Posvetio se slikanju, a svojevremeno je izjavio i da ga nije sramota da moleriše kada zatreba.

– Od glume ne mogu da živim, ne isplati se čekati na neku ulogu godinu ili više dana i od tog honorara živeti još toliki vremenski period, sad se uostalom traže mladi glumci, a ja sam već za penziju.

Ni način glume više nije isti, moderniji je, a mene je pregazilo vreme, ponekad slikam za prijatelje, ako im nešto zatrebam, ali umoran sam od filma – iskren je Ratko.

Ćerka karijeru gradi isključivo sama

Milica Tankosić, glumčeva ćerka, od oca je nasledila umetničku crtu, te je uplivala u muzičke vode i postala pevačica.

Uspešno nastupa po kafićima, klubovima, restoranima i splavovima, a u javnosti se predstavlja kao Mimi Tankosić.

Svoju karijeru gradi isključivo sama, te nigde ne postoje, čak, ni naznake čija je naslednica.

Nikada nije isticala da ima slavnog oca, a uspehe želi da postiže sopstvenom zaslugom i raskošnim glasom.

Iako bi mnogi pomislili da se bavi modernom vrstom muzike, kao većina mladih izvođača, na iznenađenje mnogih, peva samo narodne pesme.

A mnogi ističu da je pred njom tek blistava karijera.

Izvor: Stil Kurir

Sin Mire Banjac je njena najveća ljubav, a ovu stvar legendarna glumica ne može da prežali

Čitajte Luftiku na Google vestima

Reklama
Share via
Copy link