Beograd Magazin

Bezobrazne cene smeštaja u Beogradu pred koncert Ramštajna, noć u hotelu i do 5.000 €

ramštajn koncert u beogradu cene smeštaja
Foto: Collage/Screenshot/YouTube/Rammstein Official/Luftika

Koncerti poznatog nemačkog metal benda Ramštajn u Beogradu, na Ušću, 24. i 25. maja, izazvali su ogromno interesovanje fanova širom regiona, jer je srpska prestonica jedini grad na prostoru bivše Jugoslavije, u kojem će nastupiti u okviru turneje. To je uticalo i na drastičan skok cene apartmana i ostalog smeštaja, a svako ko je samo bacio pogled na ponudu, ostao je šokiran cenama.

Naime, jedno noćenje u hotelu u prestonici u tom periodu košta i neverovatnih 5.000 evra, piše Nova.

Kako se bliži datum kada će nemački metalci odražati koncert, ovo je poslednja prilika za njihove fanove van Beograda da obezbede smeštaj.

Sigurno je da će tokom dve večeri naša prestonica ugostiti i veliki broj obožavaoca iz inostranstva, a beogradski ugostitelji su odlučili da iskoriste ovu činjenicu i ozbiljno zarade.

Zbog toga u ovom trenutku izbor smeštaja na najpopularnijoj platformi za rezervaciju nije veliki.

Navodi se da je popunjeno čak 98 odsto smeštajnih objekata, tokom dana kada će se koncerti održati.

Skoro 1.000 evra za jednu noć

Smeštaj koji je dostupan, preskup je, a lokacija ne diktira cenu – one su visoke u svim delovima grada.

Primera radi, u apartmanima u Zemunu, koji su od Ušća udaljeni gotovo pola sata vožnje, jedno noćenje košta od 116.400 do 129.300 za smeštaj za dve osobe, odnosno od 145.500 do 161.600 za tri osobe.

Na “Bookingu” se navodi da je ostalo još tri takva tipa smeštaja.

Preostao je još jedan “deluks” studio, koji košta od 122.300 (za dve osobe) do 169.800 dinara (za tri osobe).

Isti smeštaj za ove dane ima još dva deluks apartmana, koji koštaju od 145.000 za dve, do 201.500 dinara za četiri osobe.

Već drugog dana koncerta, 25. maja, cene u ovom smeštaju su niže, pa noćenje umesto 116.000, košta oko 103.000 dinara, ali potencijalni problem je, međutim, što ovaj smeštaj nema parking.

Ako bi neko želeo da odseda u ovom smeštaju u junu, kada nema koncerata Ramštajna, to bi ga koštalo oko 8.400 dinara, što je više od deset puta manje od sadašnje ponude.

Naravno, postoje i “povoljnije” opcije.

Primera radi, za oba dana koncerta, moguće je iznajmiti smeštaj u Beogradu na vodi po istoj ceni – oko 33.800 po noćenju. U pitanju je, inače, stan na dan, koji van „koncertne sezone“ košta desetak hiljada dinara.

Ukoliko želite da prenoćite blizu koncerta – 75.000 za noć

Ako grupa od šestoro ljudi želi da prenoći u apartmanu koji je nešto bliže Ušću, na oko 15 minuta kolima, to će morati da plati ukupno 99.555 dinara, odnosno oko 16.500 po osobi.

Ukoliko, međutim, nemaju toliko društvo, pa se u ovaj apartman smeste samo dve osobe, moraće da izdvoje oko 80.000 dinara.

Za smeštaj u hotelu više od 500.000 za noć

Ko ipak ne želi apartman ili privatni stan, moraće to da plati daleko više.

Kako se vidi na poznatoj platformi za rezervaciju smeštaja, noćenje u poznatom beogradskom hotelu u centru grada, 24. maja košta neverovatnih 585.615 dinara.

U cenu jednokrevetne sobe ulazi i doručak.

Izvor: Nova

Ukraden spomenik pevaču Ramštajna za manje od 24 časa nakon postavljanja (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link