Spoj kokosa i sočne i slatke srpske maline ne može a da ne bude fantastičan. Rafaelo malina torta je idealna poslastica za letnje večeri. Sezona malina je u jeku te se mogu dobaviti sveže i ukusne a za ovu tortu ne morate da se kuvate kraj šporeta.
Ovu tortu po receptu slatke domaćice, Julie Radojević vam preporučujemo da pripremite već večeras.
Korica:
– 200g mlevenog keksa
– 100g mlevenih badema (koristila sam pečene)
– 100g istopljenog putera
– 1 kašika linolada kokos (nije neophodno)
– 100ml mleka
Malina sloj:
– 200g malina (mogu i zaleđene)
– 2 kašike šećera
– 1 vanilin
– 1 kašika limunovog soka
– 1 kašika gustina
– 2 kašike vode
View this post on Instagram
Raffaello fil:
– 400g krem sira ili 250g maskarpone sira + 150g krem sira
– 1 kašika arome vanile
– 400ml zalsađenog kondenzovanog mleka
– 200ml slatke pavlake
– 1 želatin + 4 kašike hladne vode
– 50g kokosa
– 40g badem listica, usitnjeni
Još:
– kokos i ostalo po želji za ukras
Priprema:
1. Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti ih u kalup prečnika 22cm, odložiti u frižider.
2. Gustin pomešati sa vodom. Sve ostale sastojke staviti u šerpicu i kuvati do ključanja. Skloniti sa ringle, umešati gustin i kuvati još 2 min. Po želji ocediti kroz sito ako ne volite koštice. Malina sloj rasporediti po korici (ja ga nisam mazala skroz do ivica) i vratiti u frižider na 20 min.
3. Za fil pomešati želatin sa vodom i ostaviti da nabubri. Mikserom umutiti krem sir, maskarpone, vanilu i kondezovano mleko. Dodati slatku pavlaku i mutiti par minuta da smesa ne bude više tečna. Mlečnu slatku pavlaku prvo zasebno umutiti pa je tek onda sjediniti sa smesom od krem sira.
4. Zelatin kratko zagrejati, samo onoliko da se otopi, dodati mu kašiku fila, promešati i potom sve zajedno spojiti u jedan fil. Na kraju umešati kokos i badem listiće.
5. Fil rasprediti po malinama i ostaviti u frižideru preko noći. Sutradan skinuti kalup, posuti kokos i ukrasiti po želji.
Dodaj komentar