Magazin Novi Sad

Prilaz Institutu u Kamenici raskopan, kolima mogu samo najteži bolesnici, ostali peške ili busom (FOTO)

kamenica institut
Foto: Luftika

Retki su oni koji odlaze na Institut u Sremskoj Kamenici, a da ih muka nije na to naterala. Poslednjih meseci, dolazak u ovu ustanovu dodatno je otežan, jer je oko Instituta sve raskopano zbog radova na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži, kao i rekonstrukciji parkinga.

Kolima se ne može ni doći skroz do gore, pa su pacijenti primorani da jedan deo pešače, ali kolovozom jer je raskopan i trotoar.

Iz Instituta je apelovano na građane, da na preglede dolaze gradskim autobusima, a da se privatnim vozilima dovoze isključivo teži bolesnici.

kamanica vozila i baka
Foto: Privatna arhiva

Građani se žale da im je putovanje ka Institutu u Kamenici postalo muka za sebe, što se ekipa Luftike i uverila na licu mesta.

– Upravo idem sa zračenja, a muž me čeka dole u kolima. Nije mogao ovde da se parkira jer je sve raspokano, pa je negde dole našao mesto. Danas i nije tako strašno, a pre neki dan kad je padala kiša, bilo je sve blatnjavi i klizavo.

Nadam se da će ovi radovi uskoro biti završeni, jer je baš mučno, naročito jer je raskopan trotoar, pa moramo da idemo po kolovozu – priča Nada, koja putuje iz Odžaka, da bi se lečila na Institutu za onkologiju.

kamenica parking
Foto: Luftika

Ujutru naveće gužve

Pacijente najviše iritira što se istovremeno radi i rekonstrukcija parkinga i vodovodnih cevi.

kamenica bageri
Foto: Luftika

– Svako jutro je kolona vozila sve do kružnog toka, a i kada se nekako dovučemo do gore, obično nema mesta za parking, pošto rade rekonstrkciju, pa su kapaciteti prepolovljeni. Najgore je ujutru, jer svi dolaze tada na Institut pošto su pre podne pregledi i kontrole.

Vozim majku na hemioterapiju i ne mogu da je pustim da ide autobusom, jer je stara i iscrpljena. Ovako je dovezem dokle mogu, a ona onda polako ide peške, a ja moram da se vratim, jer nemam gde da parkiram.

I nije samo problem parking, nego što su raskopali sve oko Instituta, pa niti možeš kolima niti peške. Sad još i strepim da se majka negde ne pokliza i ne upadne u neku rupu  – objašnjava Novosađanin Nenad.

kamenica ograda
Foto: Luftika

Najavljeno da će se izmena režima saobraćaja ka Institutu u Sremskoj Kamenici primenjivati do decembra, tako da se nadamo da će radovi uskoro biti privedeni kraju.

Novi Sad raskopan i u kolapsu – radovima se ne vidi kraj, a ni očaju građana

Helena Duković

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

137 Shares
137 Shares
Share via
Copy link