Koronavirus

Panić poručio vlastima: Nemojte da nas provocirate, možemo i da štrajkujemo

rade panic

Dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta reagovao je na pritiske kojima su izloženi potpisnici inicijative za smenu Kriznog štaba.

– Poručujemo vlastima i svim odgovornima da nas više ne provociraju, jer ako se rešimo na obustavu rada neće nikome biti dobro –  izjavio je on za portal Nova.rs, te objasnio da to nije poziv na obustavu rada, već upozorenje da “nas ne provociraju, da im ne pokazujemo stvarno kakav nam je stav”.

Otvoreno pismo je potpisalo više od 2.700 zdravstvenih radnika.

Panić podseća da lekari koji se suočavaju sa pritiscima ili mobingom moraju sami, lično, da se obrate nadležnim službama, jer je takva zakonska procedura. Svi oni koji se na to odvaže imaće svaku vrstu podrške Sindikata lekara i farmaceuta.

– Zaštita i ostvarivanje prava u pojedinačnim slučajevima je dugotrajan proces, nekad teško ostvariv. Sa druge strane, kada nas je više i kada smo ujedinjeni, lakše je – istakao je Panić.

On je pozvao kolege koje se suočavaju sa pritiscima, jer su potpisali otvoreno pismo, da imaju poverenja u Sindikat lekara i farmaceuta.

– Spremni smo da pružimo podršku, kao i pravnu i medijsku pomoć i sve ostalo. Spremni smo da pomognemo bilo kome ko je zaposlen u zdravstvenom sistemu, bez obzira na to da li je naš član ili nije – poručio je Panić.

On je, kako kaže, ipak svestan toga da svi takvi postupci dugo traju, jer institucije ne rade svoj posao, dok su progoni najčešće vrlo perfidni.

Dr Ljuština zbog pritisaka na poslu dala otkaz: Ako ne trebam Srbiji, trebam Danskoj

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

48 Shares
Share via
Copy link